Evenimentul Zilei > Actualitate > O treime din cei infectați sunt „purtători tăcuți”. De asta nu poate fi oprită pandemia?
O treime din cei infectați sunt „purtători tăcuți”. De asta nu poate fi oprită pandemia?

O treime din cei infectați sunt „purtători tăcuți”. De asta nu poate fi oprită pandemia?

Până la sfârșitul lunii februarie, un număr de 43.000 de persoane au  fost descoperite ca fiind infectate cu coronavirus de autoritățile chineze, deși nu aveau simptome, anunță South China Morning Post, care recnoaște, însă, că nu se știe ce rol joacă transmisia asimptomatică în pandemia globală. E, însă, posibil ca acesta să fie marele secret al faptului că autoritățile de la Beijing au reușit să oprească epidemia, pentru că toți cei testați pozitiv au fost puși în carantină.

Abordarea adoptată de China și Coreea de Sud pentru testarea oricui care a avut contact strâns cu un pacient – indiferent dacă persoana are simptome – poate explica de ce cele două țări din Asia par să fi ținut sub control răspândirea virusului. Hong Kong extinde testarea la sosirile aeroportului din oraș, chiar dacă călătorii nu au simptome. Între timp, în majoritatea țărilor europene și SUA, unde sunt testate doar cei cu simptome, numărul infecțiilor continuă să crească rapid.

Un număr tot mai mare de studii pun sub semnul întrebării declarațiile anterioare ale OMS conform cărora transmiterea asimptomatică a fost „extrem de rară”. Un raport al misiunii internaționale a OMS după o călătorie în China a estimat că infecțiile asimptomatice reprezentau 1 – 3% din cazuri, potrivit unui document al Uniunii Europene.

„Numărul de noi cazuri de coronavirus (Covid-19) la nivel mondial continuă să crească, iar diferența dintre rapoartele din China și estimările statistice ale incidenței bazate pe cazuri diagnosticate în afara Chinei indică faptul că un număr substanțial de cazuri sunt subdiagnosticate”,   susțin experții japonezi experți conduși de Hiroshi Nishiura, un epidemiolog de la Universitatea Hokkaido.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: