Evenimentul Zilei > International > O țară a rămas paralizată din cauza întreruperii distribuției de carburant. Liderii acuză un atac cibernetic de proporții
O țară a rămas paralizată din cauza întreruperii distribuției de carburant. Liderii acuză un atac cibernetic de proporții

O țară a rămas paralizată din cauza întreruperii distribuției de carburant. Liderii acuză un atac cibernetic de proporții

Au fost mari probleme, marți, în Iran, din cauza blocajului distribuției de carburant. Liderii de la Teheran au acuzat un atac cibernetic de mari dimensiuni.

Iranul s-a confruntat, marți, cu o întrerupere generalizată în distribuirea de carburant. Autorităţile de la Teheran au invocat ca motiv un „atac cibernetic”, conform declaraţiei făcute de Consiliul suprem de securitate naţională al ţării.

Iranienii au dat vina pe un atac cibernetic

„Consiliul suprem de securitate naţională confirmă că este vorba de un atac cibernetic împotriva sistemului informatic de distribuire a carburantului”, a relatat televiziunea de stat iraniană. Care anterior anunţase întreruperea distribuirii de carburant în toată ţară din cauza unor perturbări în sistemul informatic, conform Agerpres.

„Amănunte legate de atac şi originea acestuia fac obiectul unei anchete”, a mai afirmat sursa menţionată, fără să ofere însă alte amănunte. Posturile oficiale de televiziune au transmis imagini cu staţii de alimentare cu benzină închise în faţa cărora se întindeau cozi kilometrice.

Cu puţin înaintea anunţului Consiliului suprem de securitate naţională, responsabili iranieni au declarat că nu exclud posibilitatea unui atac cibernetic, aşa cum au evocat reţelele social media iraniene şi televiziunea de stat. „O reuniune de urgenţă se desfăşoară la Societatea naţională iraniană de distribuire a produselor petroliere pentru rezolvarea problemei”, a declarat purtătorul de cuvânt al acestei instituţii Fatemeh Kahi, conform sursei citate.

La Teheran, tehnicieni de la Ministerul Petrolului au deconectat sistemele informatice ale câtorva benzinării pentru a se putea distribui combustibilul manual, a relatat mai târziu televiziunea de stat.

Oficialii de la Teheran negat informațiile legate de creșterea semnificativă a prețului la benzină

Agenţia conservatoare de presă Fars a legat această pană de apropierea zilei de 15 noiembrie, dată la care cu doi ani în urmă manifestaţii violente au izbucnit în Iran după anunţul unei creşteri bruşte a preţului la benzină.

Guvernul „nu are niciun plan să crească preţul la benzină şi oamenii nu ar trebui să-şi facă griji”, a promis marţi ministrul de interne, Ahmad Vahidi, la televiziunea publică.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: