Evenimentul Zilei > Actualitate > O ştire din România face ocolul lumii. Unii i-ar spune paranormal, alţii prostie… Gafă?
O ştire din România face ocolul lumii. Unii i-ar spune paranormal, alţii prostie… Gafă?

O ştire din România face ocolul lumii. Unii i-ar spune paranormal, alţii prostie… Gafă?

O ştire greu de găsit chiar şi în arhivele redacţiilor de ştiri aduce în prim-plan cazul unor deţinuţi eliberați din greșeală miercuri, de la Penitenciarul Jilava.

Vestea bună este că eroarea monumentală a fost sesizată la scurt timp după ce condamnații au părăsit penitenciarul din județul Ilfov.

Imediat, conducerea unităţii de detenţie a început căutarea lor cu ajutorul polițiștilor.

În cele din urmă, ambii au fost găsiți după câteva ore și aduși înapoi în penitenciar, pentru continuarea pedepselor.

„Miercuri, Penitenciarul Bucureşti-Jilava a pus în libertate, în mod eronat, înainte de expirarea duratei pedepsei privative de libertate, două persoane condamnate.

Sesizată în timp scurt, eroarea funcţionarilor responsabili cu gestionarea documentelor de evidenţă a fost notificată structurilor MAI, în vederea acordării de sprijin pentru localizarea şi reîncarcerarea celor două persoane.

În jurul orei 23:00, acestea au fost identificate şi conduse la Penitenciarul Bucureşti-Jilava, pentru continuarea executării pedepsei”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava.

Ca urmare a celor întâmplate, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a trimis la Jilava o echipă de control, pentru a stabili cine a făcut greșeala care a dus la eliberarea celor doi deținuți.

„Accesul în penitenciarul Jilava

Vizitele cu persoanele private de libertate in Penitenciarul Bucuresti-Jilava se efectueaza numai prin programare prealabila la adresa de e-mail [email protected] sau prin apel telefonic la nr. 0374205781

APASA AICI PENTRU PROGRAMARE ONLINE

Acordarea dreptului la vizită pentru deţinuţi se efectuează pe baza unei programări prealabile. Programarea se face înainte de data prezentării în vederea acordării vizitei.

Solicitarea unei programări se face astfel:

– telefonic, în intervalul orar 0800-1830 la numărul de telefon 0374205781  – reteaua Vodafone;

– direct la sediul penitenciarului, în intervalul orar 0630-1830;

Date de contact programare vizita Mediator, Notar, Executor Judecatoresc sau alte persoane cu atributii oficiale:

telefon 0374205781  – reteaua Vodafone;

email [email protected]

Programarea vizitelor se face cu cel putin 24 de ore înainte de data prezentării, persoana care solicită programarea având obligaţia să-şi decline identitatea şi calitatea şi să răspundă concis la întrebările personalului penitenciarului.

Comunicarea răspunsului prin e-mail către solicitant se realizează în cel mult 24 de ore de la primire.

Înscrierea solicitărilor în registrul de programări se efectueaza în ordine cronologică a primirii acestora, în limita numărului maxim de persoane private de libertate care pot fi vizitate într-un interval orar stabilit, în funcţie de regimul de executare al acestora şi măsurile de siguranţă specifice”, se arată pe anp.gov.ro.

sursa foto: anp.gov.ro

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: