O seară roşie la Oscar

O seară roşie la Oscar

Vedetele îmbrăcate în rochii purpurii au fost atracţia serii la gala cu cea mai mică audienţă din ultimii 34 de ani.

Deşi ceremonia de decernare a Premiilor Oscar 2008, desfăşurată duminică, la Los Angeles, a avut cea mai mică audienţă din ultimii 34 de ani, vedetele prezente la Kodak Theatre au atras camerele foto şi video, dar şi privirile criticilor de modă.

Cel mai bun cuvânt care ar descrie defilarea de pe covorul roşu este chiar roşu, notează criticii de modă, deoarece această culoare s-a impus în preferinţele actriţelor prezente la ceremonie. Katherine Heigl, Helen Mirren, Miley Cyrus (alias Hannah Montana), Julie Christie, Anne Hathaway şi modelul Heidi Klum au optat toate pentru ţinute roşii, ale unor creatori celebri.

„Klum n-a fost niciodată mai frumoasă ca acum“, a spus unul dintre criticii de modă despre topmodelul german, care a purtat o creaţie semnată John Galliano. Printre cel mai bine îmbrăcate vedete în acest an se numără şi Anne Hathaway (cunoscută pentru rolul din „Diavolul se îmbracă de la Prada“, care a purtat o ţinută Marchesa, „accesorizată“ cu trandafiri din acelaşi material, dar şi Helen Mirren (câştigă- toarea unui Oscar în 2007), care a avut o rochie din satin roşu, împodobită cu cristale Swarovski.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deşi roşul a fost culoarea predominantă la ceremonia din acest an, criticii de modă îi sfătuiesc pe oamenii obişnuiţi să nu ia prea în serios această tendinţă. „Nu cred că trendurile de la Oscar trebuie să fie o sursă de inspiraţie pentru restul lumii“, a precizat Treena Lombardo, editor de modă la revista „W“.

Defilarea viitoarelor mămici

Deşi nu au purtat roşu, alte staruri de primă mână au strălucit, chiar şi la propriu, la Gala Oscar, iar printre ele s-a numărat actriţa Renee Zellweger, care a purtat o rochie argintie Carolina Herrera. O categorie aparte o constituie starurile însărcinate, care şi-au afişat cu mândrie burtica. Una dintre actriţele nominalizate, Cate Blanchett, care aşteaptă cel de-al treilea copil, a îmbrăcat o ţinută Dreis Van Noten, iar Nicole Kidman, însărcinată cu primul copil, a purtat o rochie Balenciaga. În schimb, colierul imens cu 7.645 de diamante, însumând 1.399 de carate, purtat de Kidman, a fost considerat un mare kitsch. Starul din „Sin City“, actriţa Jessica Alba, care, de asemenea aşteaptă primul copil, a avut o creaţie Marchesa. Deşi s-a încadrat în tendinţa de anul acesta, cu o rochie purpurie, actriţa Julie Christie a fost considerată de criticii de modă cel mai prost îmbrăcat star.

AUDIENŢE

Publicul american, indiferent la Oscar

Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar a strâns în faţa televizoarelor doar 32 de milioane de telespectatori americani, având cea mai scăzută audienţă din 1974 şi până în prezent. Cea mai proastă audienţă de până acum data din 2003, cu o cifră de 33,04 milioane de telespectatori. Gala din acest an a avut loc la capătul unei lungi greve a scenariştilor de televiziune şi cinema, încheiată acum două săptămâni.

CLASAMENT

Julia Roberts, cea mai bine îmbracata vedeta la o gala Oscar

Tinuta câstigatoare a fost cea purtata de actrita americana în 2000, atunci când a primit premiul pentru rolul din filmul "Erin Brockovich", potrivit hollywood.com. Un sfert dintre participantii la sondajul realizat de site-ul parade.com au considerat ca Roberts a fost cea mai bine imbracata vedeta care a participat la o gala Oscar.

Locul al doilea a fost ocupat de Halle Berry, cu tinuta pe care a purtat-o în 2001, când a câstigat premiul Oscar pentru rolul din "Puterea dragostei".

Podiumul este completat de Hilary Swank, cu tinuta purtata în 2004, când a fost premiata pentru rolul din "O fata de milioane".