Evenimentul Zilei > Social > O şcoală a luat foc în această dimineaţă! Elevii şi profesorii, evacuaţi. De la ce a plecat incendiul FOTO
O şcoală a luat foc în această dimineaţă! Elevii şi profesorii, evacuaţi. De la ce a plecat incendiul FOTO

O şcoală a luat foc în această dimineaţă! Elevii şi profesorii, evacuaţi. De la ce a plecat incendiul FOTO

O şcoală din localitatea Mera a luat foc în această dimineaţă. Elevii, personalul auxiliar şi profesorii au fost evacuaţi din incinta unităţii de învățământ.
O şcoală din localitatea Mera a luat foc în această dimineaţă, potrivit celor relatate de ISU Vrancea.

Un incendiu a izbucnit luni dimineața la o anexă a Școalii Gimnaziale Mera din satul Roșioara, județul Vrancea. În urma incendiului nu au fost persoane rănite.

Potrivit ISU Vrancea, luni, 29 martie, în jurul orei 08:45, un apel la 112 unde s-a anunțat izbucnirea unui incendiu la o anexă a şcolii Gimnaziale din satul Roșioara, comuna Mera. Aproximativ 30 de elevi şi 16 cadre didactice, dar şi personal auxiliar au fost evacuaţi din incinta şcolii.

O şcoală a luat foc în această dimineaţă! Elevii şi profesorii, evacuaţi

Spre locul indicat s-au deplasat, în cel mai scurt timp, 4 echipaje de la Detașamentul de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 ambulanță SMURD.

Incendiul a izbucnit la anexa în care funcționează centrala pe lemne a şcolii. Flăcările nu s-au extins la sălile de clasă, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al ISU. Autoritățile au decis evacuarea tuturor elevilor, cadrelor didactice şi a personalului auxiliar din şcoală.

Şcoala se afşă în satul Roșioara, comuna Mera (foto)

Sursa foto: romania24

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, din incintă au fost evacuați 30 de elevi, 16 cadre didactice şi angajaţi ce făceau parte din personalul auxiliar al şcolii.

În urma incidentului au ars circa 3 mp din izolația exterioară a anexei unde funcționa centrala termică, alimentată cu lemne. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile.

La această oră, incendiul a fost lichidat. De asemenea, pompierii spun că a ars în jurul coşului de fum al şcolii.
Ştire în curs de actualizare.