Editura Evenimentul si Capital

O să învățăm cum să salvăm vieți de la știrile tv. „Minutul de sănătate” merge la promulgare

Tehnicile de resuscitare vor fi explicate telespectatorilor.
Autor: | | 0 Comentarii | 203 Vizualizari

Senatul a adoptat miercuri un proiectul de lege care prevede obligativitatea ca toate posturile tv să difuzeze, la principalele jurnale de știri, un minut de ducație pentru sănătate. „Minutul de sănătate” va conține informaţii medicale corecte şi noţiuni de prim ajutor.

„Să vă uitaţi la ştiri. De azi veţi afla şi cum puteţi salva o viaţă. Am reuşit. Un nou pas adoptat pentru educaţia pentru sănătate. „Minutul de sănătate” va fi difuzat zilnic în toate principalele emisiuni de ştiri. Veţi avea mai uşor acces la informaţii medicale corecte şi la noţiunile de prim ajutor. Senatul (decizional) a adoptat proiectul meu de lege Pl-x nr. 806/2015 prin care televiziunile naţionale sunt obligate să aibă în principalele emisiuni de ştiri cel puţin un minut cu informaţii ştiinţifice şi tehnologice. Mai urmează doar să fie promulgat de preşedinte”, spune inițiatorul proiectului, conf.dr. Tudor Ciuhodaru.

Această iniţiativă legislativă urmăreşte crearea unui program naţional de educaţie pentru sănătate şi vine în completarea legii ce prin care am introdus orele de educaţie pentru sănătate în unităţile de învăţământ.

„Din păcate la ora actuală şcoala asigură doar 21.1% din informaţia solicitată de popolulaţie pe tematică medicală, faţă de cele 65% asigurate de sursele de informare radio-TV. Şi informaţiile deficitare sau greşite au dus la creşterea numărului celor ce nu adoptă un stil de viaţă nesănătos, a celor ce nu cunosc regulile elementare de igienă, a celor ce nu ştiu sau nu intervin greşit atunci când se confruntă cu diverse accidente, de la cele sportive, rutiere mergând pânâ la cele aviatice sau cutremure sau a celor ce renunţă la medicamente sau vaccinuri ce pot salva o viaţă”, mai spune parlamentarul.

El crede că „în aceste condiţii, difuzarea la televizor sub forma spoturilor ce contin informaţii corecte din punct de vedere ştiinţific are toate şansele să asigure o campanie eficientă de informare şi educare pe teme ce privesc sănătatea publică şi să aducă oricând clarificările necesare pe teme controversate. Să nu uitaţi de ştiri. Acum puteţi salva o viaţă!”

Marele regret al lui Nicolae Ceausescu, inainte de MOARTE! Nu a apucat: Acum ma TERMINA el

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI