Evenimentul Zilei > International > O româncă și fiul ei, morți anul trecut în Italia, nu au ajuns încă în țară. Familia celor doi nu are bani
O româncă și fiul ei, morți anul trecut în Italia, nu au ajuns încă în țară. Familia celor doi nu are bani

O româncă și fiul ei, morți anul trecut în Italia, nu au ajuns încă în țară. Familia celor doi nu are bani

O femeie a decedat în somn, alături de fiul ei, din cauza unei sobe lăsate nesupravegheate. Trupurile celor doi români nu au ajuns în țară deocamdată.

Tragedie pentru o româncă din Italia, și fiul ei. Cei doi au murit în timp ce dormeau, într-o biserică din Italia. Și asta din cauza unei sobe pe gaz care a rămas nesupravegheată peste noapte. Membrii familiei, din România, încearcă să facă rost de bani, pentru a o repatria pe femeie, dar și pe copilul acesteia.

Drama celor doi s-a petrecut anul trecut, la data de 16 decembrie. Elena Cătălina Pânzaru, în vârstă de 36 de ani, şi fiul ei Francesco, de 6 ani, au fost găsiți morți, după ce dormiseră într-o cameră a parohiei San Martino din Velletri, regiunea Lazio. Cauza decesului, conform anchetatorilor, a fost legată de intoxicația cu monoxid de carbon, după cum  a precizat presa din peninsulă.

Familia nu are bani pentru a repatria trupurile mamei și copilului

Pentru că a rămas fără oxigen, flacăra de la sobă s-a stins, astfel că gazul emanat a fost fatal pentru cele două victime.

Familia din România nu a reușit să repatrieze până acum trupurile celor doi pentru a fi înmormântate. Din cauza autorităților din Italia, care au anchetat cazul respectiv. Trupurile neînsuflețite ale mamei și copilului au rămas la Institutul de Medicină Legală Tor Vergata. Acum, din punct de vedere procedural este posibilă repatrierea. Dar problema familiei este legată de cheltuieli. Oamenii au nevoie de bani, iar în meciul online a fost declanșată o campanie umanitară pentru ajutor financiar.

Necazurile au început după ce a rămas fără serviciu

Problemele Elenei Pânzaru au început în momentul în care a rămas fără loc de muncă. Ea lucra ca îngrijitoare în „Cizmă”, dar a rămas fără jo, la fel ca multe alte persoane din acest domeniu, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, strâmtorată financiar, și cu un copil, românca a fost nevoită să se adăpostească în parohia unde avea să-și găsească sfârșitul alături de fiul ei.

Parohia San Martino se află în administrarea Asociaţiei San Girolamo Emiliani.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: