O româncă a dat lovitura în Peru. Face bani cu un banal aliment tradițional

Smaranda Cojocaru este o antreprenoare de succes care promovează produsele românești peste mări și țări, tocmai în Peru. Împreună cu soțul ei peruan, Smaranda a deschis o afacere în Peru. Povestea lor este una extrem de simplă, dar foarte de succes. Face bani în statul sud-american cu un produs autentic românesc: mici.

Tradiționalii mici au ajuns și în Peru

Pasiunea lor pentru gastronomie i-a adus împreună în proiectul Manos Rumanas. O idee de afacere prin care românca vrea să promoveze gustul gastronomiei românești și în țara de origine a soțului, Peru. Manos Rumanas este un proiect inedit care îmbină gusturile și tradița peruană cu cea românească.

În echipa Smarandei și partenerul ei Luis Antonio Deza a fost cooptată și Paula Rotundu. o altă co-națională stabilită în statul sud-american, Paula se ocupă de coordonarea evenimentelor culinare.

Mici pe grătar. Sursa foto: Pixabay

"Manos Rumanas", un proiect aparate

Meniul plămădit de "Manos Rumanas" promite gurmanzilor o călătorie culinară în diversitatea gastronomică a României și Perului deopotrivă.  Smaranda s-a stabilit în statul sud-american în urmă cu două decenii. Mâncarea și bunătatea oamenilor locului au impresionat-o pe co-naționala noastră.

„Viața m-a adus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea sa, bunătatea oamenilor m-au captivat. Am învățat câteva cuvinte în quechua, pentru orice eventualitate, și ori de câte ori mă întreabă de unde sunt, spun că sunt Cajacha", spune Smaranda.

Românce stabilite în Peru. Sursa foto: Trome.com

Tradiționalii mici sunt apreciați de peruani

A doua româncă din proiectul „Manos Rumanas”, Paula s-a stabilit și ea de câțiva ani în Peru, însă nu-și poate uita țara natală. „Sunt și eu de câțiva ani în Peru, dar nu pot să-mi uit țara. Peru are un farmec unic", a adăugat Paula.

Smaranda și-a cucerit clienții cu tradiționalii mici românești. Din carne de porc sau de vită, mititei, serviți împreună cu garnitură de cartofi și sosuri peruviane tradiționale, sunt extrem de apreciați în Peru.