Evenimentul Zilei > Social > O profesoară din România este în top 50 cei mai buni dascăli din lume. Cum s-a făcut remarcată
O profesoară din România este în top 50 cei mai buni dascăli din lume. Cum s-a făcut remarcată

O profesoară din România este în top 50 cei mai buni dascăli din lume. Cum s-a făcut remarcată

O profesoară din Oradea a ajuns în top 50 cei mai buni profesori din lume. Aceasta combină educația cu jocul și îi atrage pe elevi cu cele mai moderne softuri interactive.

Mirela Tunc este singura profesoară din România care a ajuns în top 50 cei mai buni dascăli din lume.

Premiul este de un milion de dolari

Competiția este la fel de impresionantă ca la Jocurile Olimpice, iar premiul cel mare este de un milion de dolari. Dascălul câștigător este ales la sfârșitul anului acesta.

Mirela Tanc este profesoară de română la gimnaziu de mai bine de 25 de ani. Aceasta a încercat schimbe sistemul școlar și a combinat jocurile adorate de elevi în timpul liber cu educația. Minecraft sau Fortnite fac parte din orele de română pe care aceasta le predă.

„Își dă foarte tare interesul, și-l dedică, pentru că ne face materiale digitale”, spune o elevă.

„Ne dă curaj. Ne împinge de la spate să mergem cât mai departe și să credem în noi și în ideile noastre”, a explicat o altă elevă.

Sondaj World Vision România: Ce îşi doresc elevii şi profesorii în noul an școlar

Folosește softuri interactive pentru a îi atrage pe elevi

Elevii nu mai sunt atât de atenți la ore după ce au apărut o mulțime de jocuri și aplicații pe telefon. Mirela Tanc a găsit o modalitate -i facă pe elevi renunțe la mobile și fie atenți la oră.

„Au creat copiii jocuri clasice, jocuri grilă, dar în jocul Minecraft sau Fortnite. Am încercat să îi apropii de părinți, de bunici, fie recreând istoria bunicilor noștri, fie creând jurnalul clasei, fie creând capsula timpului”, a spus Mirela Tanc.

„Ne-a învățat să lucrăm pe Moza-book, pe Kahoot, eu am lucrat cu copiii pe telefon, așa i-am convins să citească, dând teste pe telefon”, a transmis Cristina Vidican, colegă a profesoarei.

Fundația Varkey a poziționat-o pe Mirela în top 50 cei mai buni profesori și au rămas impresionați de modul inovativ pe care aceasta îl aplică cu elevii.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: