Evenimentul Zilei > Actualitate > O presupusă membră AUR, judecată pentru proxenetism. Femeia ducea prostituate în Spania
O presupusă membră AUR, judecată pentru proxenetism. Femeia ducea prostituate în Spania

O presupusă membră AUR, judecată pentru proxenetism. Femeia ducea prostituate în Spania

O femeie care susține că este membru al Partidului AUR este acuzată de proxenetism, după ce ar fi pus la dispoziția unor produs mai multe tinere să se prostitueze în Spania.

Procurorii au trimis în instanţă, zilele trecute, dosarul „Proxeneți în Tenerife” în care 12 persoane sunt acuzate de proxenetism. Printre aceștia se află și Viorica Ancuţa Cîrcu care susține că este membru al PartiduluI AUR. În trecut, ea a făcut parte din PRM și l-a acuzat pe fostul lider al partidului, Corneliu Vadim Tudor, de viol, după cum a relatat presa locală.

Viorica Ancuța Cîrcu a fost arestată la începutul acestui an, iar ulterior judecătorii au decis să o plaseze sub control judiciar.

Anchetatorii susțin că femeia ar fi pus la dispoziția unor prostituate localul pe care îl administra în insula Tenerife, în Spania cerând în schimb jumătate din banii pe care îi încasau acestea.

Dosarul a fost deschis în luna februarie

În februarie, autorităţile române şi cele spaniole au făcut 22 de perecheziţii domiciliare (şase pe teritoriul României – judeţele Cluj, Mureş, Argeş, Dolj, Suceava, Dâmboviţa, Giurgiu şi şase în Spania – în Tenerife şi Madrid). Ancheta a vizat o rețea de prostituție cu ramificații în Spaia, Marea Britaie și Germaia.

„În perioada 20 I 7- 2021, pe teritoriul Spaniei, în special în Tenerife, pe teritoriul Marii Britanii, în Londra, şi pe teritoriul Germaniei, mai multe persoane din România, printre care şi din localitatea Turda, au iniţiat o activitate de proxenetism, determinând mai multe tinere de pe raza localităţilor Turda şi Câmpia Turzii, însă şi de pe raza altor localităţi din ţară, să practice prostituţia în beneficiul acestora şi înlesnind această activitate”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Mai multe românce au fost determinate să se prostitueze prin metoda loverboy, au arătat procurorii. Acestea controlate și chiar agresate fizic pentru a fi determinate să se vândă pe bani. Liderii reţelei sunt din Turda, acesta fiind şi motivul principal pentru care dosarul a fost instrumentat de procurorii turdeni.

Cum acționa rețeaua din Tenerife

În Tenerife, tinerele erau plasate atât pe stradă cât și în cluburi, printre care și cel administrat de Ancuţa-Viorica Cârcu, fostă membră PRM.

În rechizitoriu, se arată că Ancuţa Cîrcu, în calitate de administrator al localului Paradise Night Club, din insula Tenerife, a determinat mai multe tinere să practice prostituţia în local. Cîrcu le-ar fi angajat ca ospătăriţe, pentru a justifica prezenţa lor.

În plus, ar fi pus la dispoziţie camerele localului pentru partidele de sex plătite, organizând activitatea de prostituţie. Procurorii susţin că inculpata a organizat şi transportul fetelor la club şi de la club, în scopul practicării prostituţiei.  În schimbul serviciilor făcute, ea ar fi primit jumătate din sumele de bani obţinute de către fete de pe urma practicării prostituţiei.

„În perioada ianuarie 2020-15.01.2021, Cîrcu Ancuța Viorica le-a determinat pe numitele … (două tinere – n.n.) și alte fete rămase neidentificare, să practice și să continue să practice prostituția în localul Paradise, din Tenerife, pe care aceasta îl deține/controlează. Aceasta le-a pus la dispoziție clubul în vederea racolării clienților, practicării prostituției în camerele localului, le-a oferit sfaturi având ca scop maximizarea câștigurilor și în mai multe rînduri le-a transportat la localul Paradise în scopul practicării prostituției. O parte din sumele de bani obținute de pe urma practicării prostituției de către numitele … și alte fete rămase neidentificate erau luate de către Cârcu Ancuța Viorica”, se arată în actele procurorilor.

Liderii AUR se dezic de Viorica Ancuța Cîrcu

Viorica Ancuța Cârcu a susținut că este membru în Partidul AUR și că deține chiar funcția de prim-vicepreşedinte al filialei Giurgiu. Informația a fost dezmințită de co-preşedintele partidului, Claudiu Târziu, conform căruia, femeia nu a făcut parte din activul de partid al AUR.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.