Editura Evenimentul si Capital

O premieră în mediul ONG din România: Asociația ViitorPlus a inaugurat o pădure

Autor: | | 0 Comentarii | 566 Vizualizari

ViitorPlus - asociația pentru dezvoltare durabilă a inaugurat, sâmbătă, 14 iunie, pădurea de la Dragoș-Vodă, din județul Călărași, prima pădure înființată de un ONG din România.

Aceasta a fost plantată în 2010 prin programul de împăduriri al organizației, „Pădurea Copiilor – Adoptă un copac!” și apoi îngrijită până când a atins stadiul de masiv. Evenimentul de inaugurare, în premieră în țara noastră, a avut loc în comuna Dragoș-Vodă, în vecinătatea proaspetei păduri. Partenerul principal al evenimentului a fost Kompact Grid.

Pădurea de la Dragoș-Vodă este prima pădure înființată de un ONG din România, nu doar atât, dar este realizată exclusiv din fonduri private. Asociația ViitorPlus, alături de partenerii săi, a plantat 7 specii diferite de puieți în anul 2010 în locația din județul Călărași, astfel acoperind 8 hectare de terenuri degradate aflate în domeniul public. Acum, pe această suprafață se află o pădure care a atins stadiul de masiv, conform constatării făcute de ingineri silvici. Acest lucru înseamnă că pădurea nu mai are nevoie de îngrijiri (prașile, completări) pentru a crește, urmând însă să fie monitorizată pentru încă 10 ani.

„Mereu am spus că noi, la ViitorPlus, nu doar plantăm, ci împădurim. Și ne-am ținut de cuvânt! Cu ajutorul sponsorilor, voluntarilor și a comunității locale, la Dragoș-Vodă am plantat și îngrijit niște puieți care astăzi formează o adevărată pădure. Ce mai rămâne de făcut este să monitorizăm locația și, bineînțeles, să sărbătorim această realizare cum se cuvine și cum nu s-a mai văzut!” a spus Teodora Pălărie, managerul programului de împăduriri al asociației ViitorPlus, înainte de evenimentul de sâmbătă.

„Ne bucurăm să contribuim la dezvoltarea proiectului „Pădurea Copiilor" și să fim parteneri la un eveniment care marchează o mare reușită în domeniul protecției mediului la noi în țară. Este o asociere firească cu acţiunile pe care le întreprinde Kompact Grid pe piața românească în domeniul energiilor regenerabile, fiind vorba despre implicarea într-un proiect cu impact pe termen lung și cu beneficii reale atât pentru oameni, cât și pentru mediul înconjurător.” a afirmat Cristina Costache, directorul executiv Kompact Grid.

Evenimentul de inaugurare a pădurii a avut loc sâmbătă, 14 iunie 2014, în comuna Dragoș-Vodă din Județul Călărași, în apropierea kilometrului 86 de pe Autostrada Soarelui, chiar lângă noua pădure. Au fost prezenți reprezentanți ai autorităților publice centrale, locale și regionale, care au venit să taie panglica inaugurării pădurii, printre care și Doina Adriana Pană, Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură din cadrul Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Ion Radu Aurel, primarul Comunei Dragoș-Vodă, George Iacob, prefectul județului Călărași și Ilie Cîrstea, fost vice-primar al Comunei Dragoș-Vodă. Aceștia au dezvelit și panoul care indică prezența în apropierea kilometrului 86 de pe Autostrada Soarelui a primei păduri realizate de un ONG din România. De la eveniment nu au lipsit, evident, membrii comunității locale și voluntarii ce au contribuit la plantarea și îngrijirea pădurii.

Victorie URIASA pentru Dragnea la CCR! LOVITURA dura pentru Opozitie! Stirea zilei in poltiica

Pagina 1 din 2


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI