Evenimentul Zilei > Social > O pensionară a devenit modelul întregii lumi. A rupt toate barierele. „Dacă ai un vis, nu renunța.”
O pensionară a devenit modelul întregii lumi. A rupt toate barierele. „Dacă ai un vis, nu renunța.”

O pensionară a devenit modelul întregii lumi. A rupt toate barierele. „Dacă ai un vis, nu renunța.”

Vivian Cunningham, o pensionară de 78 de ani din SUA, a oferit lumii un exemplu de voinţă cum rar se vede într-o viaţă: a obținut o diplomă de licență la Universitatea Stamford din Alabama.

Este uimitor ce a făcut această pensionară din SUA. „Dacă ai un vis, nu renunța.” Mai departe, Vivian Cunningham intenţionează să urmeze şi masterul, iar povestea ei nu putea scăpa presei americane.

Natural, se naşte întrebarea referitoare la motivaţia septuagenarei. Ce a determinat-o să se apuce de facultate la o vârstă înaintată? Conform jurnaliştilor de la ABC News, cea care este străbunică a fost prea ocupată cu familia când era tânără şi n-a avut timp pentru a-şi completa studiile aşa cum îşi dorea.

Este uimitor ce a făcut această pensionară din SUA

Vivian Cunningham nu a renunţat la visul ei.

În cele din urmă, la 78 de ani a venit şi clipa în care a obținut diploma de licență la Universitatea Samford din Alabama. La eveniment au fost prezenți copiii și cei trei strănepoți. Toţi au fost vizibil emoţionaţi la la ceremonia de absolvire. La final, când a fost intervievată, Vivian Cunningham a dezvăluit că mai are un vis: masteratul.

„Am fost uimită. M-am simțit foarte bine. Singurul lucru pe care pot să-l spun este că am fost în extaz și mă simt foarte bine să știu că am trecut prin acest proces educațional”, a spus femeia despre momentul absolvirii. De asemenea, ea a confirmat că toată viaţa a fost pasionată de studiu, dar împrejurările au forţat-o să aibă alte priorităţi.

Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu se poate

În anii 1960, Vivian era o mamă singură cu doi copii, fapt pentru care a lucrat fără încetare pentru a-și întreține familia. Fiul ei, Donald, are 59 de ani, iar fiica Tarra are 54. Ambii au privit-o cu mândrie la 8 mai, când a devenit absolventă de facultate.

„Aș dori să le spun tuturor că dacă ai o pasiune și mai ales un vis, nu renunța. Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu se poate”, a transmis femeia de 78 de ani celor care sunt indecişi cu privire la proiectele lor.

„Studenții Universității Samford se numără printre cei mai implicați din țară în conformitate cu clasamentele din 2021 publicate de The Wall Street Journal și Times Higher Education. Samford este clasată pe locul doi la nivel național pentru angajamentul studenților, urcând un loc față de locul trei, de anul trecut. Samford s-a clasat, de asemenea, pe locul 183 din clasamentul național al celor aproape 800 de universități și pe primul loc în Alabama, poziție deținută în fiecare an de la înființarea clasamentului în 2016”, se arată pe samford.edu.