IPJ Prahova informează că în jurul prânzului s-au deja coloane de maşini în cele mai multe localităţi, de la Comarnic și până la Predeal.

„Circulaţia pe DN1, în zona montană, se desfăşoară în următoarele condiţii: pe sensul de mers către Braşov, se înregistrează coloană în mişcare de la km 99 până la km 107 (Comarnic), în localitatea Breaza până în DN 1, de la km 124 până la km 130 (Buşteni). Pe sensul către Bucureşti, se înregistrează coloană în mişcare de la km 135 (Azuga), până la km 132 (Buşteni), pe strada Zamora din Buşteni. Pe zona montană, un număr de 16 lucrători de poliţie rutieră acţionează pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere”, precizează IPJ Prahova.

Poliţia recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie, să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculele ce circulă în faţa lor, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de mers şi a benzilor de circulaţie, să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să manifeste calm şi o conduită preventivă în trafic.

A intrat în mașina de Poliție

Tot vineri, o maşină de Poliţie a fost tamponată pe DN1, în timp ce se afla cu mijloacele acustice şi luminoase pornite în depăşirea coloanei, arată Agerpres.

„Un echipaj de poliţie care se deplasa pe DN1 spre Sinaia, cu mijloacele acustice si luminoase pornite, la km 104+300m, în timp ce se afla în depăşirea coloanei pe contrasens, a intrat în coliziune cu un auto care cobora spre Ploieşti. Acest autoturism ar fi frânat, dar ar fi fost lovit din spate de un alt auto şi proiectat în autospeciala de poliţie. În urma evenimentului au rezultat doar pagube material”, anunţă IPJ Prahova.

Te-ar putea interesa și: