Evenimentul Zilei > Actualitate > Avion românesc prăbușit lângă Milano. Soția și fiul miliardarului Dan Petrescu se aflau în aeronavă VIDEO/FOTO
Avion românesc prăbușit lângă Milano. Soția și fiul miliardarului Dan Petrescu se aflau în aeronavă VIDEO/FOTO

Avion românesc prăbușit lângă Milano. Soția și fiul miliardarului Dan Petrescu se aflau în aeronavă VIDEO/FOTO

Un avion de mici dimensiuni, înmatriculat în România, s-a prăbușit duminică, 3 octombrie, în apropiere de Milano. Aeronava a decolat la ora 13:03, iar la scurt timp, la 13:12, s-a prăbușit. Autoritățile din România, în special Autoritatea Aeronautică, nu au fost informate de acest accident.

UPDATE 8: Fiul lui Dan Petrescu și mama sa, Regina Petrescu, se aflau la bordul aeronavei, potrivit autorităților italiene.

UPDATE 7: MAE confirmă că doi dintre pasagerii de la bordul avionului sunt români cu dublă cetățenie. Anunțul vine după ce MAE s-a autosesizat în urma informațiilor publicate în presă și a întreprins demersuri în regim de urgență pentru identificarea cetățeniilor persoanelor implicate în accident. În total, opt persoane și-au pierdut viața.

Procurorul de caz a transmis că se încearcă în continuare extragerea persoanelor aflate în avion la momentul tragediei. Se încearcă, de asemenea, identificarea victimelor și recuperarea documentelor aflate la acestea la momentul călătoriei.

UPDATE 6: Corriere della Sera menționează că pasagerii de la bordul avionului erau români, iar unul dintre ei s-a născut în România, însă are cetățenie franceză.

Oficial, nu se știe decât că ar fi vorba despre doi cetățeni români care dețin și cetățenie germană. Nu s-a aflat niciun nume oficial, iar MAE nu a comunicat momentan alte informații.

UPDATE 5: Miliardarul Dan Petrescu se afla în aeronava pilotată de fiul său, potrivit România TV. În avion s-ar mai fi aflat și soția sa, ei călătorind spre Olbia, Sardinia, acolo unde aveau o casă. Avionul a plecat joi din București. Pe lângă familie, în aparatul de zbor se mai afla încă un cuplu.

Informația NU a fost confirmată de autoritățile din România! MAE a transmis: „Facem verificări”.

UPDATE 4: ROMATSA a fost informată despre accidentul aviatic.

„Am fost informaţi despre producerea unui accident de aviaţie produs cu aeronavă înmatriculată YR-PDV. Având în vedere că tragicul accident s-a produs în Italia, evenimentul va fi investigat de către Autorităţile din Italia.

România, prin AIAS, va desemna un reprezentant acreditat pentru această investigaţie (în conformitate cu R (UE) 996/2010)”, a declarat Adrian Cojoc, directorul ROMATSA, potrivit Antena3.

UPDATE 3: Presa italiană spune că la bordul aeronavei se afla un pilot român în vârstă de 30 de ani. Unele voci spun că pilotul era experimentat și a efectuat mai multe zboruri în teritoriu. Acesta se afla la bord cu familia sa și cinci prieteni.

Autoritățile române nu au oferit detalii în acest sens. „Până nu avem o confirmare oficială de la autoritățile italiene, nu putem confirma informația”, a transmis ministrul Dan Vîlceanu de la Transporturi.

UPDATE 2: Avionul, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Milano Malpensa, însă după un tur de aeroport s-ar fi prăbușit într-o zonă rezidențială de la est de Milano.

UPDATE 1: Categoria acestui tip de avion prevede două locuri pentru pilotaj, însă poate fi pilotat doar de un singur pilot. Nu există informații concrete în legătură cu naționalitatea pilotului sau a copilotului și nici nu se știe dacă aeronava era pilotată doar de un pilot sau doi.

Ar fi vorba despre o familie întreagă care a decedat în urma prăbușirii avionului înmatriculat în România – informația nu a fost confirmată oficial!

Știre inițială: Un avion românesc s-a prăbușit în apropiere de Milano. Potrivit primelor informații, aeronava a decolat de pe aeroportul Linate cu destinația Sardinia. Zborul era unul privat și, din păcate, nu a existat niciun supraviețuitor.

Niciun supraviețuitor în urma prăbușirii unui avion românesc

Se vorbesc despre opt morți, printre care și un copil, în urma avionului care s-a prăbușit într-o clădire aflată în renovare. În aceasta nu se afla nicio persoană. Astfel, nu au fost raportate victime umane din incinta blocului de două etaje. Clădirea a fost complet distrusă după impact și flăcările au fost stinse după intervenția imediată a pompierilor.

Motorul avionului era în flăcări, potrivit relatărilor presei italiene. Astfel, se ridică problema unei defecțiuni tehnice a motorului avionului de agrement, care face zboruri pe distanțe scurte.

Potrivit primelor informații, pasagerii erau de naționalitate franceză. Unul dintre piloți ar fi fost român, în timp ce al doilea avea naționalitate germană. Informațiile nu sunt confirmate oficial!

Unii martori au spus că au auzit „un zgomot ciudat, apoi un vuit și o minge de flăcări ciudată”.

în curs de actualizare