Evenimentul Zilei > Monden > Tragedie cumplită. A murit și fiica artistului Petrică Moise, răpus și el de COVID pe 2 octombrie
Tragedie cumplită. A murit și fiica artistului Petrică Moise, răpus și el de COVID pe 2 octombrie

Tragedie cumplită. A murit și fiica artistului Petrică Moise, răpus și el de COVID pe 2 octombrie

La câteva zile distanță după moartea rapsodului Petrică Moise a murit și fiica acestuia, în vârstă de 51 de ani. Disparițiile celor doi au avut ca bază infectarea cu coronavirus.

O nouă tragedie a lovit familia lui Petrică Moise, cântăreț de muzică populară, din Banat, care a decedat în urmă cu 10 zile, după ce s-a infectat cu coronavirus. A încetat din viață și Lia Moise, în vârstă de 51 de ani, fiica regretatului artist.

Petrică Moise și fiica sa nu se vaccinaseră împotriva coronavirusului

Fiica lui Petrică Moise era interpretă de romanțe și era internata de mai multe zile la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, după ce contractase coronavirus. Nici ea, nici tatăl ei nu se vaccinaseră, după cum anunță opiniatimisoarei.ro.

Lia Moise locuia cu tatăl ei și amândoi au ajuns la spital într-o stare foarte proastă, cu plămânii grav afectați. Petrică Moise, în vârstă de 74 de ani, era interpretul melodiei „Iorgovan, frumoasă floare”, considerată a fi imnul neoficial al Banatului. Artistul a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, în urmă cu două săptămâni. Medicii au încercat să-l salveze, dar, în ciuda tratamentelor pe care le-au aplicat, organismul interpretului de muzică populară nu a rezistat. Petrică Moise s-a stins din viață, după câteva zile în care a luptat cu boala.

Mesaje de condoleanțe după dispariția artistului

„Astăzi regiunea de Banat a pierdut un adevărat simbol. Cu părere de rău vă aducem la cunoștință că Petrică Moise, interpret de muzică populară, a trecut în neființă. Cuvintele sunt de prisos în aceste momente și regretăm enorm această pierdere. Dumnezeu să îl odihnească!”,a transmite Politehnica Timișoara, pe Facebook, după decesul artistului.

Petrică Moise s-a născut pe 19 iunie 1947 în satul Chisoda în judeţul Timiş, lângă Timişoara, într-o familie de ţărani bănăţeni.Petrică Moise a descoperit muzica încă de la școala generală, după care a absolvit Liceul de Muzică și Arte Plastice din Timișoara. A fost elev la clasa de instrumente de percuție.

După liceu a urmat cursurile la Conservatorul de Muzică Gh. Dima din Cluj și a fost component al Ansamblului Mărțișorul al Casei Studenților din Cluj. Petrică Moise a renunțat la Conservator, iar în 1971 a mers la Facultatea de Muzică a Institutului Pedagogic din cadrul Universității din Timișoara.

Din 1971 a cântat în Ansamblul Doina Timișului și la Ansamblul Timișul.