O nouă teorie zguduie lumea științei. S-a aflat cum a apărut SARS-CoV-2. Totul se învârte în jurul unei boli misterioase la mineri

O nouă teorie zguduie lumea științei. S-a aflat cum a apărut SARS-CoV-2. Totul se învârte în jurul unei boli misterioase la mineri Prelucrarea cărbunelui. Sursa: Pixabay.com

Noul coronavirus, cunoscut acum drept SARS-CoV-2 și care a provocat actuala pandemie de COVID-19, s-a format cu mulți ani în urmă, fiind rezultatul evoluției virusului în corpul unuia dintre minerii care au contractat o boală necunoscută în 2021, spune virologul Jonathan Latham.

Cu puțin timp înainte, în primăvara anului 2012, șase mineri care lucrau în mină avuseseră o boală misterioasă și trei dintre ei muriseră. Specificul acestei boli misterioase a fost practic uitat; cu toate acestea, boala lor este descrisă într-o teză de master chineză scrisă în 2013 de un medic care le-a supravegheat tratamentul. Teoria este susținută de virologul Jonathan Latham, director executiv al Bioscience Resource Project, şi spune: Originea SARS-CoV-2 pe care o propunem se bazează pe istoricul cazurilor acestor mineri și tratamentul lor în spital. Această teorie simplă explică toate caracteristicile cheie ale noului virus SARS-CoV-2, inclusiv cele care au nedumerit virologii de la începutul focarului.

Versiunea pe care SARS-CoV-2 a apărut acum aproximativ zece ani

Ulterior, omul de știință împreună cu colegul său, biologul Ellison Wilson, au descoperit lucrarea medicului care a tratat, în 2012, un grup de mineri din provincia chineză Yunnan. Trimiși să curețe fecalele de lilieci dintr-o mină, șase dintre ei au dezvoltat simptome caracteristice COVID-19. Au avut nevoie de ventilație artificială și trei au murit. Analizele minerilor au fost trimise la un laborator din Wuhan, unde s-a constatat că au contractat coronavirusul de tip SARS.

Potrivit lui Latham, odată ajuns în corpul omului, unde rămâne o lungă perioadă de timp, virusul poate face „salturi evolutive ciudate” și poate trece prin multe mutații. În unele cazuri, există o evoluție galopantă, când „ceea ce se poate întâmpla în decenii se produce în șase luni”.

Virologul crede că a existat o scurgere din laboratorul de la Wuhan

„Teoria noastră sugerează că o evoluție similară a avut loc în plămânii minerilor după misterioasa boală din  2012”. Potrivit teoriei sale, virusul s-a „scurs” dintr-o probă medicală obținută de la mineri infectați. Teoria implică faptul că virusul a suferit „multe sute de mutații” în corpul minerului, devenind în cele din urmă Sars-Cov-2, a explicat omul de știință.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mina este situată în județul autonom Mojiang Hani, iar oamenii de știință de la Institutul de Virologie Wuhan au găsit acolo mostre ale unui agent patogen numit virusul Mojiang, depistat mai târziu la șobolani.

În total, din 2012 până în 2015, în mină au fost detectate până la 293 de coronavirusuri.

Unul dintre ele este virusul RaTG13, identic cu SARS-CoV-2 în proporție de 96%.  În martie anul curent, Organizația Mondială a Sănătății a declarat cea mai probabilă versiune a apariției SARS-CoV-2 trasmiterea de la lilieci prin intermediul unui alt animal. tr-un animal intermediar drept cea mai probabilă versiune a apariției Sars-CoV-2. Poate că persoana a fost infectată direct de la liliac, a sugerat organizația. În același timp, posibilitatea unei scurgeri de virus dintr-un laborator din Wuhan a fost numită „extrem de puțin probabilă” de OMS.

De ce a fost ignorată proveniența RaTG13 și BtCoV / 4991?

Originea aparentă a pandemiei COVID-19 este orașul Wuhan din provincia Hubei, China. Wuhan găzduiește, de asemenea, cel mai important centru de cercetare din lume pentru coronavirusuri de lilieci. Există două laboratoare de virologie în oraș, ambele au colectat fie coronavirusuri de lilieci, fie le-au cercetat în trecutul recent.

Laboratorul Shi, care a colectat BtCoV / 4991 și RaTG13, a primit recent subvenții pentru a evalua prin experiment potențialul de patogenitate pandemică a noului coronavirus de lilieci pe care l-au colectat din sălbăticie.

Pentru a adăuga aceste date sugestive, există o lungă istorie de accidente, focare de boli și chiar pandemii rezultate din accidente de laborator cu viruși: (Furmanski, 2014 ; Weiss și colab., 2015). Din aceste motive și altele, rezumate în articolul nostru Cazul este construirea faptului că COVID-19 avea o origine de laborator, noi (un virolog și un genetician) și alții am ajuns la concluzia că un focar de laborator este o teză credibilă. Cu siguranță, o origine de laborator are cel puțin la fel de multe dovezi circumstanțiale care să o susțină ca orice teorie naturală a originii zoonotice (Piplani și colab., 2020 ; Segreto și Deigin, 2020 ; Zhan și colab., 2020), scrie The Telegraph.