Editura Evenimentul si Capital

O NOUĂ SPOVEDANIE A BROKERULUI FUGAR. Scrisoare către un (fost) prieten, Cătălin Predoiu: Asumă-ți conducerea sau pleacă!

Cristian Sima, doarme alături de Cătălin Predoiu
Autor: | | 15 Comentarii | 41747 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Dragul meu Cătălin, "Colo-n palate de mărgean/ Te-oi duce veacuri multe,/ Şi toată lumea în ocean/ De tine o s-asculte.” Ultima oară când ne-am văzut, la mine acasă, la Bucureşti, cu două zile înainte de a pleca, mi-ai spus că într-un an vei deveni milionar şi în 2 preşedinte.


CITEŞTE ŞI: CRISTIAN SIMA îl face MINCINOS pe CĂTĂLIN PREDOIU. O fotografie care demontează complet o declarație a candidatului PNL la Primăria Capitalei


Chiar dacă au trecut aproape patru ani, eu îţi doresc şi azi ca visurile tale să se îndeplinească. Dacă vei ajunge primar, vei urca prima treaptă spre paradisul tău terestru. Aşa cum îţi spuneam şi în serile târzii în care veneai la mine în drum spre casă, flămând şi tracasat de la minister, copiii, părinţii şi rudele ni le dă Dumnezeu, prietenii şi nevasta ni-i alegem singuri. Nu ştiu dacă ţi-am fost prietenul dorit, nu ştiu dacă ai avut vreun interes sau nu cu mine, dar bag de seamă cu tristeţe că te-am dezamăgit profund dacă astăzi declari în piaţa publică că mi-ai dat doar bună ziua ca oricărui alt om. Când mergeam cu trenul de la Zurich la Geneva şi când te suna Băsescu (şi te ridicai în picioare siderat, de teamă că ar putea să te cheme la Bucureşti în următoarea secundă), te-am sfătuit să nu-ţi faci idoli, dar, dacă tot ţi i-ai făcut, atunci măcar să ai încredere în ei. Confucius spunea că e mai ruşinos să nu ai încredere într-un prieten decât să fii dezamăgit de el. Pe mine nu m-ai dezamăgit, eu te-am luat aşa cum eşti şi, mai ales, ţi-am spus totul în faţă, chiar dacă făceai crize de nervi. Până în acea zi de 27 septembrie, eu ţi-am dat toată încrederea mea.

Despre trădări, Hrebenciuc și Alina Bica

NU vreau să-ţi reproşez nimic nici azi. Am iertat totul, dar nu am uitat nimic. Te-am iertat că m-ai livrat lui Hrebenciuc, crud, pe tavă, gata să fiu pus la rotisor. De fapt, cred sincer că nici măcar nu ţi-ai dat seama că, spunându-le duşmanilor că am ajuns într-o situaţie falimentară, îmi scufundai şi ultima barcă de salvare. Te-am iertat şi pentru că m-ai oprit să mă duc la Goldman, la New York, şi să încerc un împrumut ca să mă salvez. Te-am iertat şi pentru că m-ai încurajat să îmi pun la bătaie şi ultimele economii într-un război în care tu deja semnaseşi pacea. Te-am iertat şi că în războiul cu acţionarii de la Sibiu m-ai dus la Tuca şi Zbârcea să mă asiste legal, iar prietenul tău Florentin Tuca m-a dat pe mâna lui Filimon de la SIF 4 pentru că onorariile de la SIF erau mai importante decât ale mele. Te-am iertat şi pentru că după ce am plecat ai vrut să-l angajezi pe Victor, fostul meu şofer, dar doar în schimbul unor informaţii despre unde ar putea fi arhiva. Mă uimeşte că te interesează acea arhivă. Ştii bine că nu există nimic compromiţător pentru tine în ea. De la primul interviu pe care l-am dat, din Islanda, am spus că după mine eşti cel mai curat şi cinstit ministru postdecembrist. Ţi-am gestionat banii în bursă, ai câştigat, ţi i-ai retras, ai plătit impozitele, de ce ţi-ar fi frică acum? Doar ai delegat alte persoane să facă achiziţiile la minister, nu te-ai amestecat niciodată, dar nici nu ai fost receptiv când ţi-am spus că fură colaboratorii tăi şi că şeful poate răspunde şi pentru tâmpeniile angajaţilor. Îmi pare rău că nu ai avut încredere în mine, și ai avut încredere oarbă în Alina Bica, pe care ai lăsat-o să-ţi gestioneze ministerul. Nu am cunoscut-o în viaţa mea pe doamna Bica, dar după descrierea ta părea o femeie de maximă ispravă. Mai crezi şi azi asta?


CITEŞTE ŞI: CRISTIAN SIMA, amintiri DEVASTATOARE despre CĂTĂLIN PREDOIU: Era obsedat să ajungă prim-ministru. Pentru asta negocia cu Hrebenciuc, cu liberalii, deși era dependent de Traian Băsescu!


SCHIMBARE de ULTIMA ORA la rezultatele de la Evaluarea nationala! Ce se intampla cu NOTELE postate online

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI