O nouă performanță. Suntem pregătiți să cucerim planeta Venus

O nouă performanță. Suntem pregătiți să cucerim planeta Venus

Dr. Smrekar, cercetător adjunct al proiectului MRO - Laboratorul de Propulsie Jet NASA, Pasadena, Calif - a făcut anunţul. Unul dintre proiectele importante este explorarea planetei Venus. NASA este pregătită.

"Venus ascunde o multitudine de informații care ne-ar putea ajuta să înțelegem mai bine Pământul"

Dr. Smrekar  aminteşte de ultima misiune a NASA dedicată explorării planetei Venus, Magellan, care a avut loc în urmă cu 29 de ani. Iar de-a lungul timpului, cercetătorii de la NASA au trimis multiple propuneri de misiuni către Venus, în prezent existând trei, depuse în cadrul unui concurs intern.

Venera 13: prima navă spaţială care a atins planeta Venus

Navele spațiale ale mai multor națiuni au explorat planeta Venus. De mare succes a fost misiunea Venera 13 a Uniunii Sovietice care a făcut primele debarcări pe suprafața planetei. Misiunea Magellan a NASA, care a studiat Venus din 1990 până în 1994, a utilizat radarul pentru a cartografia 98 la sută din suprafața planetei. În prezent, Akatsuki din Japonia studiază Venus de pe orbită.  Reamintim că Venera 13,  nava spaţială sovietică, a fost prima sondă care a transmis imagini color de pe suprafaţa lui Venus. Aparatul a fost proiectat să reziste circa o jumătate de oră pe planeta vitregă, dar a trimis date pentru mai bine de două ore după aterizarea sa.

Vă prezentăm cele trei proiecte

1- Davinci (Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gases, Chemistry, and Imaging), o misiune dedicată analizării compoziţiei chimice a planetei;

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Veritas (Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography, and Spectroscopy), o misune care propune examinarea topografiei;

3. Hover (Hyperspectral Observer for Venus Reconnaissance), o misiune care ar trebui să îi ajute pe cercetători să înţeleagă clima de pe Venus.

Condiţiile extreme de pe suprafaţa planetei pot duce la scoaterea din uz într-un interval extrem de scurt a sondelor convenţionale, după cum a dovedit sonda sovietică Venera 13, echipată cu o serie de scuturi ea rezistat 2 ore. Dar, după cum explică cercetătorii din carul VEXAG, o misiune finanţată corespunzător poate să supravieţuiască mai mult timp.

Cercetătorii din cadrul NASA au dezvoltat componenetele care ar putea să fie folosite pe o durată mai mare în misiunea pe Venus

Proiectul Heatshield for Extreme Entry Environment Technology: lucrează la o serie de scuturi termice care să permită permită intrarea şi funcţionarea în atmosfera venusiană.

Glenn Extreme Environments Rig: este un proiect în cadrul căruia oamenii de ştiinţă lucrează la dezvoltarea unor componente elctronice pe bază de carbură de siliciu care poate rezista pentru aproximativ 4.000 de ore pe suprafaţa lui Venus.