Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă metodă de înșelătorie pe Internet. Nu răspundeți la acest mail, puteți rămâne fără bani în cont
O nouă metodă de înșelătorie pe Internet. Nu răspundeți la acest mail, puteți rămâne fără bani în cont

O nouă metodă de înșelătorie pe Internet. Nu răspundeți la acest mail, puteți rămâne fără bani în cont

O nouă metodă de înșelătorie pe Internet. Reprezentanții Poliției Române au atenționat că tot mai mulți români au început să primească mesaje prin care sunt ademeniți să intre pe un site fals, unde sunt pusi să scrie datele bancare.

Poliția Română avertizează populația a apărut o nouă metodă de înșelătorie prin mesaje sau prin mail.

Înșelătoriile pe Internet se pratică deja de mulți ani, iar modul prin care oamenii sunt păcăliți devine din ce în ce mai inedit. Reprezentanții Poliției Române auatenționat tot mai mulți oameni primesc mesaje prin care sunt rugați să își spună datele personale.

Site-ul fals care ademenește populația să își divulge datele bancare

Din ce în ce mai mulți oameni au intrat pe site-ul fals pe care îl vedeau în mesaj/mail de curiozitate. Cei care au urmat toți pașii au observat că le-au dispărut bani din conturile bancare. Victimele sunt ademenite să noteze pe site toate datele bancare.

„Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite” de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă. La o citire atentă a mesajului remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem „pradă” acestor atacuri de tip #phishing. Mai mult, vă rugăm să discutați cu bunicii sau persoanele dragi, care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urmaintroduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă. Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, a transmis Poliția Română

Alte înșelătorii folosite pe Internet :

-Înșelătoria prin care hoții cer bani oamenilor pentru dezastrele naturale

-Înșelătoria: CLICK să vezi felicitarea

Falsul SMS de la bancă

-Înșelătoria: VOUCHER cadou

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: