În absența informațiilor oficiale privind audierea copreședintelui PNL Vasile Blaga, se formulează noi ipoteze despre implicarea sa într-un dosar al chestorului Liviu Popa, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Bihor. Cea mai nouă ipoteză, a cărei ”naștere” o vom argumenta, este că dosarul 175/2016, în care Blaga a fost citat ca martor, este că această lucrare, de la structura centrală a DNA, este pornită de la niște convorbiri înregistrate în dosarul ”șefilor poliției bihorene”, de la DNA Oradea.

Percheziții și învinuiri

Marți dimineață, mai mulți șefi ai unor structuri bihorene au fost citați la DNA Oradea pentru a li se înmâna procesele verbale de punere sub învinuire. Ei urmează a fi citați pentru a fi audiați. Cei suspectați de fapte de corupție sunt chestorul Liviu Popa, șeful IJP Bihor, şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, şeful Poliţiei Rurale Beiuş, Dorin Vesa, şeful Postului de Poliţie Pietroasa, Gheorghe Bat, şi şeful postului de poliţie Cărpinet, Raul Rotar.

Comunicarea învinuirilor vine la o zi după ce au fost organizate de DNA Oradea 3 percheziții, una chiar acasă la Popa.

Locuințele celorlalți fuseseră percheziționate în luna iunie, când au fost învinuiți că protejau mai mulți afaceriști. Noutatea în dosar e apariția șefului IJP, la ceilalți fiind vorba de extinderea cercetărilor.

Accidentul și ipoteza

Este evident că în dosar au fost dispuse înregistrări telefonice și ambientale, măcar din luna iunie încoace. Pe aceste înregistrări a ”căzut” chestorul Popa. De obicei, perche zițiile și audierile sunt făcute spre finalul mandatului de urmărire, nu de la început, așa că putem bănui că pe 5 septembrie, când Popa a pornit spre București la volanul mașinii lui Blaga, era ascultat.

Noua ipoteză privind deschiderea unui dosar la DNA după producerea accidentului este că lucrarea vizează o înregistrare de pe telefonul chestorului Popa.

Blaga, după audierea de luni, a spus că a fost întrebat de locul unde ține mașina respectivă, de cine are acces la ea. A lăsat să se înțeleagă că procurorii sunt interesați de motivul pentru care Popa era în acea mașină.

Existența unei înregistrări care să ducă la cercetări este dată ca sigură de mai multe surse, restul devine iar neclar.

Te-ar putea interesa și: