O nouă epidemie a lovit România. Sute de copii, internati. Care sunt simptomele

O nouă epidemie a lovit România. Sute de copii, internati. Care sunt simptomele

O nouă explozie de cazuri de enterocolită a fost raportată după ce sute de copii au fost internați, iar medicii trag un semnal de alarmă cu privire la alimentație.

Igiena alimentației este foarte importantă. Trebuie să aveţi mare grijă, mai ales când este vorba despre copii, de unde procurați mâncarea. Enterocolita simplă prezintă doar o diaree banală dar dacă este și febră, modificarea urinei, erupție cutanată atunci trebuie să vă adresaţi medicului imediat.

O mamă a declarat că medicul pediatru i-a spus că e o epidemie

Alexandra e una dintre mamele care trece prin aşa ceva, Băiatul ei suferă de enterocolită. O boală care aduce la spital sute de copii, în fiecare zi, numai în Capitală.

Ca dovadă că numărul cazurilor a explodat. La Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, incidența bolii a crescut cu aproape douăzeci de procente, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News

Victor Miron - medic pediatru: Majoritatea cazurilor de copii care vin la spital necesită administrare de perfuzie. Unii dintre ei, care au forme severe de deshidratare, necesită chiar internare.

Cum ne apărăm de enterocolită

Rodica Tănăsescu - medic de familie: Era de asteptat ca după perioada asta de pandemie, care nu s-a încheiat, să fim mai riguroși în ceea ce privește igiena, în ceea ce privește spălatul pe mâini, în ceea ce privește spălarea fructelor, a legumelor.

Unii părinți au încercat pe cât posibil să evite deplasările sau locurile cu aglomerări mari de oameni. Există totuşi alte câteva reguli care trebuie respectate penztru a evita boala.  Să se hidrateze foarte bine, să spele cu mare atenție toate alimentele, să aibă grijă de unde cumpără alimentele - numai din surse autorizate. Copilul nu trebuie să bage în mână un aliment nespălat, el să fie nespălat pe mâini.

Victor Miron - medic pediatru: Dacă mergem în vacanță și punem în bagaj fel si fel de sandwichuri sau fel și fel de gustari, să avem grijă să fie păstrate în mod corespunzător.

În cazul în care copilul prezintă simptome, primul lucru pe care trebuie să-l facă părintele e să se asigure că e hidratat. Dulciurile din comerț, semipreparatele, prăjelile și zeama de carne trebuie evitate. Dacă starea de rău a copilului persistă sau se agravează, sunați-vă medicul de familie sau mergeți la cel mai apropiat spital de pediatrie, potrivit Observatornews.

Primele simptome de enterocolită:

-deranjament stomacal -deshidratare Dacă două persoane au mâncat același lucru, se poate ca doar una dintre ele să se îmbolnăvească, mai spun specialiştii.