O nouă descoperire tulburătoare. Pastilele ANTICONCEPŢIONALE schimbă forma creierului. Cum sunt afectate femeile

O nouă descoperire tulburătoare. Pastilele ANTICONCEPŢIONALE schimbă forma creierului. Cum sunt afectate femeile

Conform ultimelor cercetări, steroizii artificiali din pastilele anticoncepţionale pentru femei pot duce la micşorarea anumitor regiuni ale creierului, dar şi la alterarea funcţiilor de care acestea sunt responsabile.

După o analiză amănunţită a 90 de femei, cercetătorii specializaţi în neurologie de la Universitatea din California, Los Angeles,  au descoperit că două regiuni ale creierului se subţiaseră, mai exact cortexul prefrontal lateral şi cortexul cingular posterior, regiuni care sunt implicate în reglarea emoţiilor, în luarea deciziilor şi în sistemele de reacţie la recompense. Cercetătorii sunt de părere că descoperirea ar putea explica de ce anumite femei devin anxioase sau chiar depresive atunci când iau anticoncepţionale.

”Anumite femei suferă efecte secundare precum emoţii negative ca urmare a contraceptivelor orale, însă constatările ştiinţifice cu privire la acest aspect au fost încurcate”, spune Nicole Petersen, autorul studiului.

Anterior, oamenii de ştiinţă au demonstrat că anticoncepţionalele pot influenţa atracţia femeilor faţă de anumiţi bărbaţi sau pot duce la micşorarea ovarelor. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unui studiu realizat de către o echipă de cercetători din Australia, în 2010, contraceptivele pot duce la alterarea unor regiuni ale creierului asociate cu învăţarea, memorarea sau reglarea emoţiilor, mai exact la îngroşarea acestora.

Cercetătorii americani urmează să determine dacă îngustarea acestor regiuni produce efecte la nivel comportamental, scrie descoperă.ro.

”Investigaţii suplimentare sunt necesare pentru a determina dacă îngustarea corticală a acestor regiuni este asociată cu schimbări de comportament, dar şi dacă pastilele sunt cauza sau indirect legate de aceste schimbări ale morfologiei creierului”, mai notează autorii studiului.