O noapte la hotel de sărbători iți golește portofelul! Patronii profită la maxim! La ce sumă ajunge o vacanță la munte

O noapte la hotel de sărbători iți golește portofelul! Patronii profită la maxim! La ce sumă ajunge o vacanță la munte

Sărbătorile de iarnă au dat mari bătăi de cap românilor! Aceștia sunt în căutarea unei locații perfecte pentru a se distra de Crăciun și Revelion, dar prețurile cazărilor au crescut mai mult ca la castel. Trei nopți la un hotel din Poiana Brașov au ajuns să coste peste 3.000 de euro .

Pandemia i-a făcut pe români să renunțe la vacanțele în țări străine și să își petreacă sărbătorile pe lângă casă. Turiștii au început căutările pentru Crăciun și Revelion.

Hotelierii au profitat la maxim de numărul mare de cereri și au crescut prețul mai ceva ca la Paris.

Cele mai căutate zone sunt Poiana Brașov și Valea Prahovei, aici fiind și cele mai ridicate prețuri. Pentru doar trei nopți de cazare, la unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din Poiana Brașov, turiștii scot din portofel aproape trei mii de euro, mai scump ca într-o escapadă de 7 zile în Egipt, Maldive sau Zanzibar, potrivit RomaniaTV.

Ne puteți urmări și pe Google News

O cameră dublă și mic dejun la Hotelul Alpin, locația la care orice turist visează să stea măcar o dată, în perioada 30 decembrie-2 ianuarie, costă 14.250 de lei (în jur de 3.000 de euro).

Cum e vremea de sărbători?

Florinela Georgescu, directorul Şcolii Naţionale de Meteorologie, vine cu vești bune! Aceasta a mărturisit că românii vor avea parte de o iarnă blândă, dar câteva fenomene severe vor perturba activitățile românilor.

„Este bine să ne aşteptăm în general la o iarnă care să se încadreze în norme, cu precizarea că această evoluţie normală presupune probabilitatea de apariţie a unor intervale, sperăm scurte, cu fenomene severe. Trebuie să ţinem cont şi de aceste posibile evoluţii mai severe ale vremii. În România o iarnă normală nu este egal cu o iarnă uşoară.(…) Nu există în acest moment un semnal foarte clar, e destul de devreme ca să ne pronunţăm asupra perioadei de apariţie a fenomenelor severe.

În situaţia cea mai optimistă, vom avea o iarnă la fel de blândă cum a fost cea anterioară. Nu e exclus ca această „blândeţe” să fie întreruptă de fenomene severe. Iarna vorbim de viscole, de ninsori abundente sau perioade cu ger. Niciodată nu am fost scutiţi de astfel de perioade, pentru că acesta este specificul climatologic al ţării noastre”, a spus Florinela Georgescu