Evenimentul Zilei > Monden > O mireasă a purtat un buchet greu de patru kg. Este considerat cel scump buchet. Din ce a fost făcut şi cât valorează. Foto
O mireasă a purtat un buchet greu de patru kg. Este considerat cel scump buchet. Din ce a fost făcut şi cât valorează. Foto

O mireasă a purtat un buchet greu de patru kg. Este considerat cel scump buchet. Din ce a fost făcut şi cât valorează. Foto

Doi tineri provenind din două familii înstărite și-au dorit ca nunta lor să fie specială. Mireasa a decis să poarte în loc de tradiționalul buchet de mireasă cu totul altceva, inclusiv domnișoarele de onoare.

Dacă nunta nu este un motiv de a plânge, acest buchet ales de mireasă îi va face cu siguranță pe oaspeții să plângă, deoarece tânăra filipineză a ales în loc de tradiționalul buchet cu flori, o legătură de ceapă roșie care cântărea în jur de 4 kg.

April Lyka Biorrey-Nobis, o mireasă în vârstă de 28 de ani din Bingawan, Iloilo, urma să rămână inițial la tradiționalul buchet de flori, înainte de a vedea un buchet unic de ceapă pe rețelele de socializare.

Ceapa poate fi mâncată după nuntă

Apoi i-a propus mirelui ideea sa. Ea a declarat presei filipineze că florile se vor ofili și în cele din urmă vor fi aruncate, așa că ar putea la fel de bine să folosească ceapa pentru a-și crea buchetul, care poate fi mâncat după nuntă.

Sursa foto: mothership

Buchetul de ceapă a costat doar 8.000 de pesos (aproximativ 192 USD)

Cuplul a pus inițial deoparte 15.000 de pesos (aproximativ 360 USD) pentru un buchet de flori tradițional. Dar buchetul de ceapă a costat doar 8.000 de pesos (aproximativ 192 de dolari). Inclusiv domnișoarele de onoare au avut buchete din ceapă, legumă extrem de scumpă în Filipine și a devenit imposibil de procurat de oamenii de rând.

April Lyka Nobis și-a uimit familia și oaspeții când a intrat în biserică ținând o legătură mare de ceapă în loc de buchet.

Sursa foto: mothership

Ea și soțul ei Erwin Vogel Nobis au decis să facă ziua nunții lor deosebit de specială, folosind ceapă în loc de florile obișnuite. „Cred că este practic să folosești ceapa”, a spus Nobis pentru The Philippine Star. Buchetul miresei a avut aproximativ 4 kilograme de ceapă. Domnișoarele de onoare au avut de asemenea buchete din ceapa, iar leguma a fost folosită și ca accesorii la rochii.

Criza legumelor

Dacă vă întrebați despre prețurile aparent exorbitante ale simplei cepe, aflați că au ajuns până la 600 de pesos (aproximativ 14 de dolari) pe kilogram pe piețele locale, adică mare decât salariul minim zilnic din Filipine

Restaurantele au scos leguma din meniuri, iar oficialii i-au avertizat pe călători să nu importe fără permisiune specială. De asemenea autoritățile au confiscat în ultimele luni ceapă de până la 11 milioane de dolari americani.

Legumele au reprezentat 30% din produsele agricole de contrabandă. Un kilogram de ceapă galbenă costa la finalul lui decembrie, 13 dolari americani, informează mothership.sg.