O mască de protecţie la mare căutare prezintă un pericol pe măsură! Bombă

O mască de protecţie la mare căutare prezintă un pericol pe măsură! Bombă

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică din SUA) a actualizat recent o nouă recomandare despre măştile de protecţie cu supapă şi valvă de aerisire.

CDC recomandă americanilor să evite măştile respective din cauza faptului că ele permit picăturilor respiratorii expirate să ajungă la cei din jur.

„Evitați să purtați măști cu valvă sau supapă de aerisire. Aceste măști, care sunt adesea purtate pentru protecția împotriva prafului în timpul proiectelor de construcție, pot face mai mult rău decât bine când vine vorba de controlul răspândirii noului coronavirus”, arată CDC.

„Scopul măștilor este de a împiedica picăturile respiratorii să ajungă la ceilalţi, pentru a ajuta mai departe la controlul surselor”, subliniază CDC în ghidurile sale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se consideră că noul coronavirus se răspândește în principal prin picături respiratorii produse când o persoană infectată tuşeste, strănută, vorbește sau expiră.

Astfel, acoperirea feţei poate acționa ca o barieră pentru a bloca aceste picături să ajungă la alţi oameni.

Acesta este motivul pentru care experții în sănătate publică și liderii federali au cerut tuturor americanilor să poarte mască pentru a reduce cantitatea de virus care circulă în comunitate.

Şi implicit pentru a încetini focarul de coronavirus, în speranţa că astfel se va ajunge cât mai devreme la finalul pandemiei.

Un raport al Institutului pentru evaluarea sănătății și indicatorilor de la Universitatea din Washington a dezvăluit că numărul celor ucişi de Covid-19 ar putea ajunge în la aproape 300.000 până la 1 decembrie.

Cu toate acestea, dacă 95 la sută dintre oamenii din SUA ar purta o mască de față când părăsesc casele, acest număr ar scădea semnificativ și peste 66.000 de vieți ar fi salvate, scriu autorii raportului.

Un studiu recent realizat la Duke University și publicat în revista Science Advances a descoperit că măștile de bumbac cu două straturi sunt eficiente pentru a bloca picăturile produse în timpul conversației de zi cu zi.

Cele mai eficiente, cu toate acestea, au fost măștile N95 fără valvă și măștile chirurgicale cu trei straturi, despre care CDC spune că ar trebui rezervate personalului medical.

Accesoriile folosite de alergători, bandanele și măștile tricotate au fost clasate printre cele ineficiente când vine vorna despre oprirea picăturilor.

Mai multe companii aeriene americane, printre care Delta și JetBlue, interzic acum măștile de față cu supape și orificii de evacuare.

sursa: aarp.org