La Frumușani, județul Călărași, o clasă de la Școala Generală numărul 1, împreună cu dirigintele, dar și cu ajutorul primăriei, au reușit să strângă bani pentru mama cu 15 copii, despre care ați citit în EVZ săptămâna trecută.

Elevii clasei a V-a A, coordonați de diriginta Cecilia Grigore, și-au intitulat acțiunea caritabilă „Suflet pentru suflet” și au pus bazele unui mini-târg, unde au scos la vânzare produse confecționate de ei: prăjituri, fursecuri, mâncăruri delicioase, brățări pregătite cu migală de copii și de părinți. Cu banii strânși din vânzarea acestora și cu un sprijin pecuniar din parte primăriei, au putut să o ajute pe văduva Mariana Barcoi, mamă a 15 copii, căreia voluntarii ZDT i-au dus vinerea trecută pătuțuri pentru cei mici. Impresionați de povestea publicată în EVZ, copiii din comună s-au gândit să facă și ei un bine. Mai ales că, în urma furtunilor din ultimele săptămâni, acoperișul femeii a căzut. Elevii și diriginta lor s-au gândit că banii o vor ajuta pe femeie să-și repare locuința modestă, iar alimentele pe care i le-au dus o vor ajuta să își hrănească familia, macar pentru o perioadă.

Mama a fost foarte impresionată de gestul făcut de copii. Tremura și avea lacrimi în ochi. Spunea că, nu știe cum, dintr-odată, a ieșit și soarele pe strada ei și că toată lumea o ajută. Le-a mulțumit copiilor și mentorilor din proiectul „O șansă copiilor de la țară”.

În luna martie, voluntarii proiectului „O șansă copiilor de la țară” i-au vizitat pentru prima oară pe elevii din Frumușani. Pe parcursul vizitei, s-au desfășurat diferite ateliere (canto, dans sportiv, handmade) și le-au oferit și un spectacol de neuitat. La baza acestor ateliere a stat însă activitatea de mentorat. I-au învățat pe copii cum să lucreze în echipă și importanța spiritului civic. Le-au prezentat câteva din cazurile sociale ale proiectului și le-au povestit cum, prin sprijinul cotidianului „Evenimentul Zilei” și cu ajutorul oamenilor cu suflet bun, au reușit să îi ajute pe cei aflați la ananghie.

Cum puteți ajuta

Contactați echipa „O șansă copiilor de la țară” la adresa de e-mail [email protected] ziaruldelatara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.

Depuneri în contul RO 89BRDE 445 SV 83 64 147 4450, deschis la BRD, filiala Banu Manta, pe numele Asociația Jurnaliștilor Civici, cod SWIFT BRDROBU. CIF 32814287

Donațiile prin Paypal se fac pe adresa [email protected]