Evenimentul Zilei > Monden > O jurnalistă s-a suspendat după ce a anunțat că va avea un copil cu un controversat om de afaceri. Acuză presiuni din partea serviciilor secrete
O jurnalistă s-a suspendat după ce a anunțat că va avea un copil cu un controversat om de afaceri. Acuză presiuni din partea serviciilor secrete

O jurnalistă s-a suspendat după ce a anunțat că va avea un copil cu un controversat om de afaceri. Acuză presiuni din partea serviciilor secrete

Jurnalista Natalia Morari nu va mai lucra la televiziunea TV8, după ce a anunțat că va avea un copil cu omul de afaceri Veaceslav Platon.

Jurnalista Natalia Morari se va retrage din Consiliul de administrare al postului TV8, din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook, după ce Natalia a anunțat că tatăl copilului ei este Veaceslav Platon, om de afaceri condamnat și acuzat în dosare penale legate de fraude bancare. De asemenea, emisiunea realizată de jurnalistă, „Politica Nataliei Morari”, va ieși din grila de programe a postului respectiv.

„În urma conflictului de interese declarat ieri la ședința comună a membrilor Asociației Obștești „Media Alternativă”, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, și a Consiliului de administrare al Asociației, conducerea postului TV8 informează că, începând cu data de 7 septembrie 2021, Natalia Morari și-a depus demisia din funcția de președinte al Asociației și și-a retras calitatea de membru al Consiliului de administrare al A.O. “Media Alternativă” și, prin urmare, nu este în poziția să participe la luarea deciziilor și în administrarea postului de televiziune.

Va fi suspendată și emisiunea „Politica Nataliei Morari”

Totodată, începând cu data de 7 septembrie 2021, urmare a anunțului ei de a-și suspenda emisiunea, TV8 anunță despre retragerea definitivă a emisiunii „Politica Nataliei Morari” din grila de emisie a postului. Deciziile conducerii TV8 sunt dictate de Codul deontologic al jurnalistului, politica editorială internă, și misiunea și valorile TV8”, a fost anunțul făcut de reprezentanții televiziunii.

Natalia Morari a precizat că a luat această decizie presată de faptul că este șantajată de colaboratori ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS). „În ultimele săptămâni eu sunt șantajată de către oamenii din SIS cu aceste detalii din viața mea personală. Se dorește supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată. Ironia sorții este că asta sunt tot acei oameni care au slujit cu dedicație și pe timpul lui Plahotniuc, tot ei sunt cei mai harnici și astăzi”.

Cei de la SIS au replicat. „Serviciul de Informații și Securitate s-a autosesizat în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public cu privire la pretinsa implicare a reprezentanților instituției în acțiuni de șantaj împotriva jurnalistei Natalia Morari.

Ca urmare, lansăm o invitație publică doamnei Morari în vederea elucidării circumstanțelor cazului dat și identității persoanelor care au întreprins cerințe ilegale la adresa acesteia în legătură cu activitatea sa profesională.

Totodată, considerăm oportună adresarea jurnalistei la Procuratura Generală în vederea intentării unui dosar penal la subiect, SIS își asumă acordarea sprijinului plenar în eventuala desfășurare a urmăririi penale”, conform zdg.md.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: