Evenimentul Zilei > Social > O îngrijitoare româncă din Austria a furat bijuterii și lingouri în valoare de un milion de euro
O îngrijitoare româncă din Austria a furat bijuterii și lingouri în valoare de un milion de euro

O îngrijitoare româncă din Austria a furat bijuterii și lingouri în valoare de un milion de euro

O româncă de 33 de ani muncea ca îngrijitoare în Austria. Aceasta a vrut să fugă cu comoara pe care a găsit-o în casa bătrânei, dar vecinii au oprit-o. Averea proprietarei era de UN MILION de euro.

O româncă de 33 de ani a fost ajutată de soțului verișoarei ei, să lucreze ca îngrijitoare în Austria. Bătrâna de care trebuia aibă grija avea 93 de ani, iar aceasta necesita asistentă aproape non stop. Românca a început îi scotocească bătrânei prin casă imediat ce a ajuns. Aceasta a găsit o comoară neașteptată, bijuterii și lingouri din aur în valoare de un milion de euro, scrie știridindiaspora.

Vecinii au prins-o și nu au lăsat-o fugă cu comoara

După ce femeia a găsit averea bătrânei a vrut fugă cu comoara, dar a reușit ajungă doar până în stradă, fiind oprită de vecini.

Aceasta a furat comoara de 934.000 de euro și a ținut legătura non stop prin rețelele de socializare cu complicele ei care o aștepta afară. Vecinii au văzut că o mașină necunoscută se plimba pe strada lor, aceștia au notat numărul de înmatriculare românesc al unui BMW suspect parcat în apropiere.

Luni, femeia de 33 de ani și complicele ei de 26 de ani au fost judecați și condamnați la Tribunalul Regional Wiener Neustadt. Bărbatul a fost condamnat, luni, la trei ani și patru luni de închisoare, fără drept de apel. Asistenta a primit trei ani, iar sentința este definitivă.

Planul hoaței era bine pus la punct

Românca și-a dorit încă din țara natală ajungă la o bătrână cu o avere foarte mare pentru a se putea alege cu câte ceva. Situația financiara a îngrijitoarei era una precară, iar soțul verișoarei ei a fost creierul operațiunii. Când a aflat o bătrână imobilizată la pat de 93 de ani, dar cu o casă foarte mare are nevoie de ajutor, femeia s-a gândit a dat lovitura și o poată se îmbogățească.

„Ușa de la pivniță era deschisă”, a declarat asistenta inculpată (apărată de avocat Franz Ștefan Pechmann) în timpul procesului.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: