Evenimentul Zilei > Actualitate > O glumă pe rețelele de socializare l-au dus la închisoare. Pățania glumeț pe seama COVID-19
O glumă pe rețelele de socializare l-au dus la închisoare. Pățania glumeț pe seama COVID-19

O glumă pe rețelele de socializare l-au dus la închisoare. Pățania glumeț pe seama COVID-19

O glumă nevinovată de pe o rețea de socializare l-a costat pe un cetățean chinez libertatea. El a fost închis de autorități pentru insultă.

Cetățeanul chinez a postat o memă cu un câine care poartă caschetă de polițist într-o conversație de grup pe o platformă locală de socializare. Acesta s-a plâns de restricțiile împotriva COVID pe care le-au adoptat autoritățile. Incidentul s-a petrecut la sfârșitul lunii trecute.

Gluma, care a devenit viral pe rețelele de socializare din China, a fost considerat ofensator de poliție, după cum relatează CNN. Iar autoritățile au decis că trebuie să fie pedepsit cu închisoarea.

Reținerea acestuia a avut loc după ce poliția locală a primit captura de la unul dintre membrii grupului în care bărbatul a postat mema.

Poliția a făcut o anchetă asupra grupului de chat care număra în jur de 330 de membri. Polițiștii au analizat postările și mesajele stabilind că autorul memei era „nemulțumit de măsurile de prevenire a Covid-19”. Drept urmare, au decis să-l cheme la secția de poliție, iar după ce l-au interogat l-au reținut pentru pentru nouă zile, drept pedeaapsă.

Sursa foto. CNN

Proteste împotriva poliției

Cazul a provocat consternare, iar mulți internauți au considerat că este o pedeapsă mult prea exagerată. Potrivit publicației The Paper, bărbatul a trimis o memă care înfățișează un câine cu o caschetă de polițist și care arată o insignă de poliție.

Interesant că, până la apariția scandalului, și poliția din orașul Qingtongxia, din regiunea Ningxia, a postat o captură de ecran în care apărea mema bărbatului. Ulterior, mesajul a fost șters.

China nu tolerează glumele despre COVID-19

Statul chinez a adoptat o politică de toleranță zero în ceea ce privește informațiile despre COVID-19 pe internet. Iar acest lucru a justificat, în opinia polițiștilor, intervenția și reținerea persoanei respective.

„Poliția se află în prima linie în prevenirea și controlul pandemiei de Covid-19 și are menirea de a asigura siguranță pentru viața și sănătatea oamenilor”, se arată în motivarea oamenilor legii.

Autorităţile din China au reacţionat rapid imediat ce numărul de cazuri de Covid-19 a început să crească. Astfel au fost impuse noi restricții și au fost organizate campanii de testare în masă în toate  zonele afectate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.