Evenimentul Zilei > Monden > O fostă realizatoare TV revine pe sticlă după mulți ani de absență. S-a săturat de politică și va modera o emisiune la un post important
O fostă realizatoare TV revine pe sticlă după mulți ani de absență. S-a săturat de politică și va modera o emisiune la un post important

O fostă realizatoare TV revine pe sticlă după mulți ani de absență. S-a săturat de politică și va modera o emisiune la un post important

Jurnalista Laura Chiriac a revenit în televiziune după o pauză de 7 ani şi după un parcurs profesional în care a fost consiliera fostului premier Victor Ponta şi candidata ALDE pentru Primăria Sectorului 1.

De-a lungul carierei, Laura Chiriac a lucrat ca la Radio France International, AFP, Realitatea TV, Antena 3 și România TV, iar acum a revenit „pe sticlă” la B1 TV, la care moderează emisiunea Talk B1.

În iulie 2015, ea s-a înscris în ALDE, iar o lună mai târziu, Laura Chiriac devine consiliera prim-ministrului Victor Ponta. La acea vreme trecuseră cinci luni după ce plecase de la România TV.

În noiembrie 2015, ea renunţa la funcţie de consilieră şi îşi exprima dezacordul faţă de modul de constituire a guvernului Cioloş, pe care îl cataloga drept „rodul improvizaţiei”.

În 2016, ea a intrat în cursa electorală pentru Primăria Sectorului 1, dar rezultatele de la alegerile locale au fost sub aşteptări. În cele din urmă, jurnalista a demisionat din ALDE, formaţiune condusă de Călin Popescu-Tăriceanu.

Laura Chiriac, o consilieră apreciată

În ianuarie 2017, ea fost numită consilieră pentru problemele cu presa la ANAF. „Le mulțumesc tuturor cetățenilor Sectorului 1 care mi-au acordat votul și încrederea lor! Sutele de ore petrecute alături de ei în aceste luni m-au învățat că cele mai bune strategii de campanie sunt bazate pe respect și onestitate!

Aparatele de partid, mai vechi sau mai noi, au trasformat-o într-o campanie de Vest Sălbatic, uitând că oamenii aspiră la vestul civilizat! Mulțumesc Alianței Liberalilor și Democraților care mi-a încredințat această candidatură, la mai puțin de un an de la intrarea mea în politică!

Cu o promptitudine demnă de un aparat politic bine uns, partidul m-a chemat ieri de acasă și mi-a pus în față documentele pentru renunțarea la mandatul de consilier local, obținut în urma acestor alegeri!

Demisie de onoare

Îi mulțumesc și persoanei care a făcut efortul de a le redacta! Erau cinci! Rezultatul pe care l-am obținut la Sectorul 1 a fost mult sub aspirațiile mele. Este tot ceea ce s-a putut obține cu un buget infim de campanie și cu mii de km parcurși pe jos!

Și fără compromisuri! Pe de altă parte, este cel mai bun scor obținut de un candidat ALDE în București! Le mulțumesc celor care și-au arătat statornicia, fie ea și provizorie, față de mine!

Până la viitorul proiect, politic sau nu, mă voi retrage din fucţiile deținute în ALDE, urându-le succes colegilor mei de la Sectorul 1 și având credința că mandatul lor de consilieri locali va fi călăuzit de nevoile și interesele oamenilor care ni s-au plâns de opacitatea și disprețul unei administrații profund corupte!”, declara Laura Chiriac când a ieşit din politică.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: