Evenimentul Zilei > Actualitate > O femeie misterioasă cu o engleză perfectă, găsită pe o stâncă ascuțită de pe o insulă din Croația. FOTO
O femeie misterioasă cu o engleză perfectă, găsită pe o stâncă ascuțită de pe o insulă din Croația. FOTO

O femeie misterioasă cu o engleză perfectă, găsită pe o stâncă ascuțită de pe o insulă din Croația. FOTO

Este un mister total cu privire la o femeie de 60 de ani care vorbește o engleză perfectă, dar nu își amintește propriul nume, de unde vine şi cum a putut să ajungă pe stâncile ascuțite de pe o insula din Croația.
UPDATE: Poliția croată rezolvă misterul femeii care nu-şi aminteşte nimic. Poliția croată spune că s-ar numi Daniela sau Dana Adamcova, în vârstă de 57 de ani, adăugând că identitatea ei a fost stabilită după ce prietenii și cunoscuții din Croația și Slovacia au recunoscut-o în fotografia făcută publică. Este vorba despre un fost designer slovac care locuise în SUA și făcuse bijuterii pentru vedete, printre care Diana Ross, Brigitte Bardot și Barbra Streisand.

Bijuterii realizate de ea au apărut și în serialul Friends

O cunoștință din SUA a Danei Adamcova, Nina Schimdt, a declarat pentru publicația americană Daily Beast că aceasta a lucrat pentru compania condusă de ea în 2015, fiind trimisă de o organizație non-profit care ajuta oamenii fără adăpost să-și găsească locuri de muncă.

Adamcova a studiat designul în Santa Monica, intrând ulterior în contact cu lumea divertismentului printr-un producător de film de succes cu care a început să se întâlnească și ulterior s-a căsătorit.

Cuplul ar fi divorțat în 2000 și Adamcova s-a întors în Slovacia, unde a rămas până în 2008. Nu este clar când s-a întors în SUA, dar între 2015 și 2018 ar fi fost în Irlanda, lucrând pentru persoanele fără adăpost, înainte de a se întoarce din nou în Trenčín.

Un prieten slovac care locuia în Zagreb l-a recunoscut și pe Adamcova din fotografia poliției, în timp ce un cuplu de turiști cehi și-au amintit că au întâlnit-o pe coasta dalmată a Croației. Ei și-au amintit că era din Slovacia și era în vacanță singură, scrie theguardian.

Poliția a descris-o ca fiind deshidratată și confuză, spunând că pare să fi petrecut mai mult de o noapte într-o zonă unde doar urșii și mistreții circulă pe acolo. Era atât de slăbită încât nu putea să bea apă fără ajutor, iar fața sa era tăiată.

Ştirea in iniţială: O femeie misterioasă care vorbește „o engleză perfectă” a fost găsită pe o stâncă ascuşită de pe o insulă croată, dar nu poate spune cine este sau cum a ajuns acolo. Femeia, despre care se crede că are peste 60 de ani, era plină de răni și vânătăi când a fost văzută de un pescar pe aflorimentul stâncos al insulei Krk.
The woman, who authorities say is in her 60s, was found on jagged rocks on the isle of Krk, Croatia. Authorities said she could speak perfect English but could not remember her name and police have not yet been able to confirm her nationality

Poliția a rămas nedumerită după ce femeia însângerată și învinețită care vorbește „o engleză perfectă” a fost găsită pe o stâncă. Femeia a fost văzută de un pescar în timp ce se afla pe stâncile zimțate de pe insula Krk, Croația.

Ea a suferit tăieturi la față și le-a spus autorităților că habar nu avea cum a ajuns acolo

Deși vorbește o engleză perfectă, autoritățile nu au putut încă să afle ceva despre ea nici măcar naționalitatea. Femeia a fost în cele din urmă salvată de o echipă de 14 persoane care au făcut eforturi deosebite să meargă pe stânci pentru a ajunge la ea.

The woman was said to have survived several nights in an area where bears are known to prowl. She was eventually rescued by a team of 14 people who needed 4x4s and had to walk two miles over rocks to get to her

Temându-se că barca lui se va prăbuși dacă va încerca să o salveze pe cont propriu, pescarul a alertat poliția, care a trimis o echipă de salvare. Au fost nevoiți să-și abandoneze vehiculele și să meargă pe jos mai mult de 3 km pentru a ajunge la ea.

Oficialii locali au declarat pentru site-ul web că femeia are părul castaniu până la umeri, purta o pălărie roz, o cămaşă cu dungi și pantaloni închişi la culoare și că nu are documente și nici un telefon care să ajute la identificare.

Plângea așezată pe pietrele ascuţite când a fost găsită

Conform presei, un rezident local a declarat ziarului: „Este ciudat cum a putut merege în această zonă. Este o parte extrem de inaccesibilă a golfului, cu roci teribil de ascuțite, adevărate lame de ras care te taie indiferent de încălțăminte”.

Ei au adăugat: „Nu există viață sau animale, cu excepția poate a mistreților sau a urșilor care pot înota în căutare de hrană, dar este rar pentru că nu există hrană, nu este nimic”.

„O femeie de această vârstă cu siguranță nu ar putea înota această distanță, este nevoie de o forță excepțională”. Poliția a spus că ar fi fost imposibil ca o femeie de vârsta și statura fizică să înoate distanța de la o barcă la insulă.

Întrebarea principală este cum a ajuns femeia acolo și cine este. Autoritățile au făcut un apel pentru cei care recunosc această femeie şi sunt rugaţi să contacteze secția de poliție Ksk. Ea este tratată într-un spital din orașul Rijeka, în Croația continentală, scrie Daily Mail.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: