Evenimentul Zilei > Actualitate > O femeie care și-a uitat mâncarea pe foc a trebuit resuscitată și a ajuns de urgență la spital
O femeie care și-a uitat mâncarea pe foc a trebuit resuscitată și a ajuns de urgență la spital

O femeie care și-a uitat mâncarea pe foc a trebuit resuscitată și a ajuns de urgență la spital

O femeie a murit, în seara zilei de 17 mai, după ce și-a uitat mâncarea pe aragaz și a inhalat foarte mult fum. 

O femeie în vârstă de 45 de ani a fost găsită inconștientă în apartamentul său, din Miercurea-Ciuc, de către autoritățile locale, după ce și-a uitat mâncarea pe aragaz și a inhalat prea mult fum.

Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a informat că echipajele de pompieri şi cele medicale s-au deplasat la faţa locului, după ce au fost alertate că dintr-un imobil iese foarte mult fum. Cadrele medicale au încercat resuscitarea femeii, însă fără succes.

Locatarii blocului cu pricina nu au fost nevoiți să evacueze clădirea întrucât fumul s-a extins doar în apartamentul în cauză.

„În apartament s-a găsit o persoană, în stare de inconştienţă, ca urmare a inhalării de fum de la mâncarea arsă pe aragaz. S-a evacuat fumul din apartament. Echipajul SMURD şi echipajul SAJ cu medic au executat manevre de resuscitare cu succes, iar persoana este conştientă”, se arată în informarea ISU Harghita.

Femeia a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

O altă femeie a murit în timp ce gătea

Recent, o altă femeie de 82 de ani din localitatea Livezile, Alba, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic. În timp de gătea, din neatenție la câteva detalii, hainele femeii au luat foc. Acestea erau fabricate din material sintetic, ceea ce a încurajat arderea.

Femeia locuia în Alba, într-o locuință în care mai stăteau și cei doi băieți ai săi. Aceștia nu erau acasă la momentul tragediei. Singură fiind, vârstnica și-a propus să gătească, însă din cauza neatenției de câteva clipe, care, însă, au costat-o viața. Hainele i-au luat foc.

Potrivit declarațiilor oferite presei, în special de către vecinii vârstnicei femei, aceasta a ieșit din casa în care locuia, în curte. Acolo, însă, s-a prăbușit și a trecut din viață. Unul dintre copiii săi a găsit-o în locul din curte unde femeia a decedat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: