Evenimentul Zilei > Social > O fată a luat pastile pentru slăbit apoi a murit. Ce spun medicii despre acest caz cutremurător FOTO
O fată a luat pastile pentru slăbit apoi a murit. Ce spun medicii despre acest caz cutremurător FOTO

O fată a luat pastile pentru slăbit apoi a murit. Ce spun medicii despre acest caz cutremurător FOTO

O tânără de 25 de ani a murit după ce a luat pastile pentru slăbire, iar familia sa ar vrea ca alte persoane să nu mai treacă prin această situație. Fata a fost diagnosticat anterior cu anorexie și tulburare de personalitate.

Annie Gresham a fost internată la clinici specializate pentru tulburări de alimentație și a fost externată cu puțin timp înainte de moartea ei. Medicii au încercat să îi salveze viața lui Annie Gresham, după ce a luat pastile de slăbit interzise. Acestea nu sunt autorizate pentru consum uman.

Nu se ştie dacă este a fost vorba despre o sinucidere sau o moarte accidentală

Familia ei mulțumește serviciilor de urgență pentru cum s-au ocupat de cazul fetei, dar critică furnizarea de servicii de sănătate mintală în Marea Britanie. Asta pentru că tânăra din Mickleover, Derby, avea antecedente de boală mintală și a fost diagnosticată anterior cu anorexie și tulburarea de personalitate borderline (BPD), cunoscută și ca tulburarea de personalitate instabilă emoțional (EUPD).

După moartea fetei a început o anchetă pentru a se stabili daca a fost vorba despre o sinucidere sau o moarte accidentală. Anchetatorii au aflat că fata a fost internată de mai multe ori în clinici specializare în tulburările de alimentație și că fusese externată cu puțin timp înainte de moartea sa.

Annie Gresham, 25 de ani (foto) a murit după ce a luat pastile de slăbire industriale ilegale

În seara în care medicii au intervenit pentru salvarea ei, ea le-a spus acestora că a luat o supradoză dintr-un medicament care provoacă pierderea în greutate. La spital a fost monitorizată de medici, dar starea ei s-a deteriorat și a murit în aceeași noapte.

„Annie a primit îngrijiri de la multe persoane din sectorul sănătății mintale de-a lungul anilor și pentru asta suntem cu adevărat recunoscători. Ceea ce ne-am dori ar fi ca cei care au lucrat cu Annie să-și examineze deciziile și acțiunile și să se întrebe dacă, din retrospectivă, ar face lucrurile diferit”, spun cei din familia fetei.

Ssistemul de sănătate a eșuat în cazul fetei și va continua să producă victime

Peter Nieto, medic legist, a spus că grija faţă de ea nu a fost „categoric insuficientă” și că Gresham, care lucra într-o cafenea, nu a oferit „nicio indicație” că plănuia să-și ia viața. El a spus: „Era clar că luase în mod conștient tabletele pe 19 noiembrie. Asta nu se poate întâmpla accidental. Dar trebuie să fi știut faptul că exista o mare probabilitate ca ea să se fi ferit faţă de familie deoarece ar fi fost apoi dusă iar la spital, unde ar fi primit unele tratamente, scrie Daily Mail.