O crimă care a zguduit Rusia. Familia imperială a fost executată de unguri!

O crimă care a zguduit Rusia. Familia imperială a fost executată de unguri!

Casa de Romanov a fost casa imperială a Rusiei din 1613 până în 1917. Executați de bolșevici, au fost considerați primele victime ale cruzimii unei Revoluții ce avea să împartă lumea în două.

Romanovii au câștigat importanță ca boieri ai Marelui Ducat de Moscova și mai târziu al Țaratului Rusiei sub dominația dinastiei Rurik, care a dispărut la moartea țarului Feodor I în 1598. Timpul luptelor, cauzate de criza succesiunii care a rezultat, au apărut câțiva pretendenți și impostori (Falsul Dimitrie) luptându-se pentru coroană în timpul războiului polon-moscovit din 1605-1618.

La 21 februarie 1613 a fost ales Mihail Romanov ca țar al Rusiei, stabilind Casa de Romanov ca a doua dinastie a Rusiei. Nepotul lui Mihail, Petru I, care a înființat Imperiul Rus în 1721, a transformat țara într-o mare putere printr-o serie de războaie și reforme. Linia directă masculină a Romanovului s-a încheiat atunci când împărăteasa Elisabeta a Rusiei a murit în 1762, astfel Casa Holstein-Gottorp (o ramură minoră a Casei Germane din Oldenburg care domnea în Danemarca) a urcat pe tron ​​în persoana lui Petru al III-lea.

Cunoscuți oficial ca membri ai Casei Romanov, descendenții după Elisabeta sunt denumiți „Holstein-Gottorp-Romanov”

Abdicarea împăratului Nicolae al II-lea la 15 martie 1917, ca urmare a Revoluției din februarie, a încheiat 304 de ani de conducere a lui Romanov și a condus la înființarea Republicii Ruse sub guvernul provizoriu rus înaintea războiului civil rus din 1917-1922. În 1918 oficialii bolșevici l-au executat pe fostul împărat și familia sa. Din cei 65 de membri ai Casei Romanov, 47 de supraviețuitori au plecat în exil în străinătate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceea ce se știe foarte puțin este că plutonul de execuție era format din bolșevici unguri în frunte cu unul din cei mai cunoscuți lideri politici din Ungaria: Imre Nagy.

Cartea „Zori însângerate”, boicotată la difuzare!

Planul ungurilor de a „ocupa” Transilvania trebuie să rămână necunoscut

Povestea incredibilă a execuției Țarului și a familiei sale, a fost dezvăluită de Evenimentul Istoric, iar acum o puteți vedea și în VIDEO de mai sus.Revoluția din februarie 1917 a dus la abdicarea lui Nicolae al II-lea în favoarea fratelui său, Marele Duce Mihai Alexandrovici. Acesta din urmă a refuzat să accepte autoritatea imperială cu excepția delegării acesteia către Guvernul provizoriu în așteptarea unui viitor referendum democratic, care să pună capăt efectiv domniei dinastiei Romanov asupra Rusiei.

După Revoluția din Februarie 1917, Nicolae al II-lea și familia sa au fost arestați la domiciliu în Palatul Alexandru. În timp ce mai mulți membri ai familiei imperiale au reușit să rămână în relații bune cu guvernul provizoriu și au reușit în cele din urmă să părăsească Rusia, Nicolae al II-lea și familia sa au fost trimiși în exil în orașul Tobolsk din Siberia de către Alexander Kerensky în august 1917.

În Revoluția din octombrie 1917, bolșevicii au demis guvernul provizoriu. În aprilie 1918, romanovii au fost mutați în orașul rus Ekaterinburg, în Ural, unde au fost plasați în Casa Ipatiev. Acolo au fost executați. Urmăriți VIDEO ca să aflați întreaga poveste

Cea mai mare revistă de istorie din Europa, Evenimentul Istoric, poate fi găsită la toate punctele de difuzare a presei. Descoperă în exclusivitate documente inedite ce atestă faptul că Arsenia Boca a fost urmarit timp de 42 de ani de Securitate.

Pe muntele Athos, s-a petrecut cu părintele o minune: o iluminare foarte puternică ce i-a schimbat toată viața. Din umilință și din smerenie, părintele n-a vorbit niciodată despre ce i s-a întâmplat atunci, în 1939, la Sfântul Munte. Decât o dată, și chiar și atunci, puțin.

Despre cum s-a transformat părintele Arsenie după această întamplare și care au fost acțiunile sale viitoare descoperi în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzare a presei sau cu comandă online pe www.agoramag.ro.