Conform independent.co.uk, o infecţie sexuală a fost pusă în legătură cu schizofrenia prezentă la bărbaţi, dar care se pare că afectează şi memoria femeilor, conform unui studiu recent.

Fungii de Candida albicans sunt prezenţi de obicei în tractul digestiv uman, dar dacă se dezvoltă prea mult, pot cauza mâncărimi, arsuri şi infecţii genitale la adulţi.

Cercertarea a demonstrat că o parte dintre (n.r. – 26%) dintre cei 261 de bărbaţi cu schizofrenie a produs anticorpi pentru a lupta împotriva infecţiei sexuale, comparativ cu alţii (n.r. – 14%) care nu aveau această problemă de sănătate.

Profesoara Emily Severance, de la Johns Hopkins University School of Medicine, a declarat că deşi a fost depistată o legătură între infecţia sexuală şi afecţiunea mentală, “este prea devreme pentru a indica doar infecţia cu Candida ca principală cauză a schizofreniei”.

 “Totuşi, majoritatea infecţiilor cu Candida pot fi tratate de la debut, iar medicii ar trebui să cerceteze mai atent pacienţii infectaţi care au şi probleme mentale. Un anumit factor asociat cu infecţia cu Candida, joaca un rol în afectarea memoriei cu schizofrenie, iar acest aspect are nevoie de explorări viitoare”, a mai precizat Severance.