Evenimentul Zilei > Social > O boală misterioasă pune medicii în încurcătură. Poate fi mortală. Provoacă halucinații și viziuni. FOTO
O boală misterioasă pune medicii în încurcătură. Poate fi mortală. Provoacă halucinații și viziuni. FOTO

O boală misterioasă pune medicii în încurcătură. Poate fi mortală. Provoacă halucinații și viziuni. FOTO

O boală misterioasă, asociată cu halucinații și viziuni ale oamenilor trecuți din viață, a luat amploare într-o provincie din Canada. O tânără de 20 de ani a renunțat la studii din cauza profunzimii simptomelor bolii.

Patruzeci și opt de persoane din provincia New Brunswick din Canada se confruntă cu insomnii, halucinații și coșmaruri care suprind persoane trecute din viață. Un neurolog încearcă să descifreze cauzele din spatele acestor fenomene. În rândul populației, iau amploare teoriile conspiraționiste care se referă la presupuse efecte ale vaccinurilor administrate pentru imunizarea împotriva noului coronavirus. Unii cetățeni susțin că este vorba despre efecte ale tehnologiei mobile.

Șase persoane au murit

Fenomenul a atras atenția mai multor neurologi, dar printre canadienii din New Brunswick planează teama. Unele voci susțin că în provincia New Brunswick un număr de șase persoane au murit în urma unor simptome asemănătoare.

Yvon Godin, primarul satului canadian Betrand, a transmis că „oamenii sunt alarmați”. „Toți se întreabă dacă simptomele au legătură cu mediul sau dacă problema este genetică. Unii își pun problema alimentației – e de vină peștele consumat sau e de vină carnea de căprioară? Iar dacă nu, care este cauza? Toți încearcă să caute soluții”, a declarat primarul.

Cadrele medicale susțin că, și în cazul oamenilor foarte inteligenți, pot fi semnalate simptome asemănătoare cu demența sau alte particularități neurologice. Doctorii par să fie, însă, interesați mai mult de pandemia de coronavirus decât de investigarea situației canadienilor din provincia New Brunswick.

O tânără cu halucinații profunde a renunțat la studii

Fenomenul remarcat în provincia canadiană poate reprezenta o particularitate a unei boli care ar fi mistificat lumea și care ar fi fost remarcată și împreună cu alte simptome – anume, afecțiuni la nivelul rinichiului. Toate simptomele conduc cadrele medicale la concluzia că ar fi vorba despre o nouă boală cu care nu s-au mai confruntat anterior.

Printre victimele fenomenului se numără o tânără de 20 de ani pe nume Gabrielle Cormieri. Ea povestește că totul a început odată cu manifestarea unei oboseli excesive. Ulterior, tânăra a început să aibă viziuni cu diverse scene de la TV. Gabrielle Cormieri nu s-a mai putut concentra și nu a mai fost capabilă să-și continue studiile, motiv pentru care a renunțat la facultate.

Boala e reală. Simptomele conduc la demență

Tânăra a apelat la serviciile medicale, însă nu i s-a pus niciun diagnostic. Cadrele medicale au susținut că tânăra este sănătoasă. Ulterior, din cauză că simptomele se agravau și tânăra se confrunta cu perioade de halucinație din ce în ce mai pronunțate, Gabrielle Cormieri a apelat la un neurolog. Sindromul nu a fost identificat, însă se susține că este vorba despre o boală serioasă, cu care medicii nu s-au mai confruntat anterior.

“Eram o fată normală, până nu am mai fost”,a declarat Gabrielle Cormieri. “Nu știu dacă voi muri sau dacă va trebui să trăiesc cu aceste simptome”, a mai spus ea.

Neil Cashman, profesor neurolog la Universitatea din Columbia Britanică, susține că astfel de cazuri medicale au mai fost întâlnite, însă sunt extrem de rare.

“Dacă e să asociem simptomele acestei boli cu ce apare în filmele de groază, să știți că nu vorbim despre omoruri. Dar aceste simptome conduc foarte repede la demență și alte probleme psihiatrice”, s-a exprimat el. “Este, într-adevăr, o boală terifiantă”, a spus doctorul Neil Cashman.

Condiția medicală în cauză a fost identificată pentru prima dată în anul 2015 de către neurologul Alier Marrero, care a examinat o persoană cu anxietate, dureri de mușchi și episoade de isterie violentă. Momentan, medicii nu cunosc tratamentul corespunzător care ar salva pacienții cu astfel de simptome, însă cercetările continuă, potrivit nytimes.com.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: