Evenimentul Zilei > Social > O BACTERIE CARNIVORĂ a UCIS două persoane și a cauzat îmbolnăvirea a altor 11. Autoritățile sunt în ALERTĂ
O BACTERIE CARNIVORĂ a UCIS două persoane și a cauzat îmbolnăvirea a altor 11. Autoritățile sunt în ALERTĂ

O BACTERIE CARNIVORĂ a UCIS două persoane și a cauzat îmbolnăvirea a altor 11. Autoritățile sunt în ALERTĂ

O bacterie carnivoră care trăieşte în mediul marin este cauza a două decese şi a îmbolnăvirii a 11 persoane din Florida, a anunţat marţi Departamentul de Sănătate din acest stat american.

Cele două persoane care au încetat din viaţă locuiau în comitatul Dixie, de pe coasta nord-estică, şi, respectiv, în Lee, pe ţărmul de sud-vest al statului.

Autorităţile sanitare au avertizat că bacteria, care poate pătrunde în corpul uman printr-o rană sau tăietură în piele, îi afectează mai ales pe cei vârstnici care au un sistem imunitar slăbit. Infecţia de acest gen este ”rară” şi poate fi contractată şi prin consumul de fructe de mare crude, în special stridii. Tratamentul necesită antibiotice.

Bacteria poate ”invada fluxul sanguin şi produce febră, scădere a tensiunii, ulceraţii ale pielii”. În 50 % din cazuri, infecţia este fatală, a avertizat departamentul pe pagina sa de internet. În unele situaţii, din cauza ulceraţiilor şi a rănilor provocate, se impune ”amputarea membrului afectat”.

Anul trecut, 41 de persoane au fost infectate în Florida cu această bacterie, iar 11 au murit din această cauză. Conform datelor din 2008 cel mai mare număr de morţi, 13, din cauza acestei bacterii s-a înregistrat în 2011, relatează Agerpres.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: