O aventură cu barca în Delta Dunării. Frumusețile pe care nu ai voie să le ratezi W

O aventură cu barca în Delta Dunării. Frumusețile pe care nu ai voie să le ratezi  W

Pentru cei care își planifică concediile în această perioadă, Delta Dunării este una dintre cele mai bune opțiuni. Frumusețile recunoscute ale zonei o fac extrem de atractivă în orice anotimp, fie că este primăvară, vară sau toamnă.

O excursie în Delta Dunarii fie și pentru doar o zi, pe tărâmurile de vis poate fi cea mai bună opțiune pentru o vacanță cu adevărat memorabilă. Plimbarea cu barca pe canalele Deltei poate fi cea mai frumoasă excursie pentru cei atrași de bogăția de plante, animale și păsări.

Drept urmare, o vacanță în Delta Dunării fără o excursie cu barca este de neconceput pentru orice turist care își dorește să viziteze acest spațiu minunat.

În Delta Dunării există peste 5.000 de specii de plante, păsătri și de animale care pot fi observate în timpul plimbărilor cu barca, cu condiția ca turiștii să apeleze la un ghi cu experiență care cunoaște traseele și care are experiență în domeniu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între cele mai cunoscute destinații de vacanță din Delta Dunării este comuna Sfântu Gheorghe. Aceasta este cea mai importantă localitate amplasată de-a lungul celui mal lung braț al Dunării. Este o locație tocmai potrivită pentru amatorii de excursii cu barca. Din Sfântu Gheorghe este foarte ușor de ajuns în Rezervația Naturală Sacalin-Zatoane, destinația perfectă pentru cei îndrăgostiți de natură.

O altă locație care merită vizitată în Delta Dunării este satul Mila 23. Este o localitate pescărească tradițională, aflată în mijlocul Deltei, aproape de brațul Sulina. În numeroasele lacuri din zonă și-au făcut cuiuri numeroase colonii de pelicani și cormorani, care pot fi admirate în toată splendoarea lor.

Aerul curat, apa bogată în pește de tot felul, răsăriturile și apusurile de soare unice, bogăția de culori, concertele broaștelor care sparg liniștea serii dar și multe alte minunății îi determină pe turiști să revină, iar și iar, nemaisăturându-se de  spectacolele oferite de natură.

Pădurea Letea, o poveste nemuritoare

O altă locație care nu trebuie ratată în Delta Dunării este Pădurea Letea, una dintre primele rezervații protejate din țară. O plimbare prin Pădurea Letea  seamănă cu o aventură. Aici pot fi admirate lianele ale căror lungimi pot ajunge până la 25 de metri, vița de vie sălbatică ce se dezvoltă răsucindu-se în jurul stejarilor bătrâni.

De asemenea, în Pădurea Letea, cu puțin noroc, turiștii pot da ochii cu vulturul codalb, cea mai mare specie de păsări din zona Deltei Dunării, dar și cu caii sălbatici, simbol al libertății.

Satul Letea merită văzut, mai ales că este plin de case tradiționale care te poate face să-ți imaginezi cum trăiau pescarii lipoveni în urmă cu sute de ani. Printre dunele de nisip, vitele trăiesc liber, fără să fie deranjate de nimeni. Aici, la Letea pescarii prepară cel mai bun borș de pește, fiind renumiți în toată Delta, iar gospodinele fac o plachie și o friptură de pește foarte gustoase.

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile Deltei Dunării, iar un turist care își va programa o vacanță în acest loc unic din Europa va pleca cu amintiri foarte plăcute și numeroase fotografii superbe cu care să se laude pe rețelele de socializare.