Evenimentul Zilei > Actualitate > O altă ipoteză a poveştii cu incendierea fetei de la Ghimpaţi
O altă ipoteză a poveştii cu incendierea fetei de la Ghimpaţi

O altă ipoteză a poveştii cu incendierea fetei de la Ghimpaţi

Cazul fetei arse în geamantan lângă comuna Ghimpaţi, din judeţul Giurgiu, începe să semene tot mai mult cu „Cazul Caracal”. Iar similitudinea nu constă în prezenţa focului în ambele cazuri. La Caracal, nici măcar nu s-a dovedit că vreuna dintre fete a fost incinerată, pe când la Ghimpaţi, lucrurile sunt clare.

Sternul spart

Osul stern este unul destul de solid. El ţine coastele care alcătuiesc cutia toracică, cea care protejeză plămânii, dar este şi scut pentru un organ vital: inima.

Spargerea sternului este greu de crezut că a fost făcută de o femeie sau două, pentru că este nevoie de forţă. Una singură, nu ar fi reuşit. Iar două, căci două sunt cele care au mărturisit crima, ar fi trebuit să lovească amândouă odată. Imposibil aproape. Şi fără motiv. Dacă voiau să o ucidă, o puteau lovi direct în cap.

Mai degrabă, sternul sfărâmat, coroborat cu mâinile legate cu sârmă, arată că fata a fost schingiuită înainte de a muri. Bătută crunt, de i s-au frânt oasele. Ca să fie dată de exemplu celorlalte prostituate, pentru că greşise cu ceva.

Otrava şi sârma

În urma examenului toxicologic, legiştii au stabilit că victima avea în sânge otravă. De altfel, tentativa de a bea otrava, spun cele două învinuite, că a fost motivul pentru care au sărit pe victimă ca să o salveze.

Să ne mai reamintim încă o dată de sârma cu care au fost legate mâinile femeii. Legătura era în faţă. Asta dovedeşte că atacatorul a vrut s-o pună în imposibilitatea de a se apăra. A făcut-o repede, cu ce a găsit la-ndemână. A legat-o în faţă, şi nu cu mâinile la spate, pentru că agresorul era aproximativ de forţă egală cu victima.

Apoi a schingiuit-o. Mâinile legate la repezeală cu sârmă, coroborate cu prezenţa otrăvii în corpul victimei, poate să sugereze şi faptul că a fost imobilizată pentru a i se turna otravă pe gât.

Totuşi, după cum am spus, moartea a survenit în urma hemoragiei interne provocată de loviturile la corp.

Putem de aici imagina o desfăşurare a evenimentelor. Victima este atacată, trântită la pământ, imobilizată cu genunchiul, violată, legată la repezeală cu sârmă, lovită din nou în piept, iar când a leşinat a fost azvârlită ori într-o debara, ori sub o chiuvetă, ori într-un alt loc asemănător, unde şi-a revenit şi a găsit otrava cu care a încercat să se sinucidă. Apoi agresorul, văzând că Sabina Mircea nu mai are nicio şansă să mai trăiască, a lovit-o şi în cap, să fie sigur că a murit, după care a înghesuit-o în geamantan şi a dus-o pe câmp unde a incendiat-o.

Convingerea noastră este că în maşina care a dus valiza, nu era doar un singur individ, ci cel puţin doi. Unul la volan, altul care a dus geamantanul lângă şosea şi i-a dat foc, în timp ce celălalt întorcea maşina, ca să poată să dispară până ce flacăra, vizibilă în întuneric, nu alerta ceilalţi participanţi la trafic, şoseaua spre Ghimpați fiind foarte aglomerată.

PAGINA ANTERIOARA