O tânără de 17 ani care a fugit în iulie dintr-un centru al DGASPC Dâmboviţa este căutată de poliţişti, care au dat publicităţii semnalmentele fetei. Acesta este al doilea caz de dispariţie a unui copil instituţionalizat în cadrul Direcției Protecția Copilului mediatizat de poliţişti săptămâna aceasta.
Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Dâmboviţa au dat publicităţii semnalmentele unei adolescente în vârstă de 17 ani, care în urmă cu o lună şi jumătate a fugit dintr-un centru de tip familial aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa. Conform sursei citate, dispariţia Iulianei Denisa Lepădatu a fost anunţată la Poliţia Răzvad în 2 iulie. Fata a fugit din centrul în care era instituţionalizată şi nu a revenit. Ea are înălţimea de un metru şi 65 de centimetri, aproximativ 60 de kilograme, păr castaniu, ochi verzi, iar pe antebraţul drept are tatuat cuvântul "Deny".
Altă dispariție
Acesta este al doilea caz de dispariţie a unui minor instituţionalizat în sistemul de protecţie al DGASPC Dâmboviţa mediatizat săptămâna aceasta de către poliţiştii dâmboviţeni. Ieri, poliţia Judeţeană Dâmboviţa a dat publicităţii fotografia şi semnalmentele unei alte adolescente, tot de 17 ani, care a fugit în urmă cu două luni şi jumătate din centrul în care era instituţionalizată. Astfel, Poliţia Dâmboviţa a dat publicităţii semnalmentele şi fotografia Dianei Marinela Caculea, care în 29 mai a plecat dintr-un centru de tip familial al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa şi nu a mai revenit.
Purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa, Cerasela Gurgu, declara că este pentru prima dată când adolescenta a fugit din centrul familial în care era rezidentă şi de unde nu putea pleca decât în baza unui bilet de voie, conform regulamentului intern. Cerasela Gurgu preciza că dispariţia fetei a fost anunţată la Poliţie imediat ce s-a constatat că ea nu a mai revenit în centrul social, menţionând că DGASPC şi-a dat acordul pentru mediatizarea dispariţiei. Inițial, Poliția a arătat că Centrul nu a dorit mediatizarea cazului.
Alt tatuaj
"În momentul în care ni s-a solicitat acordul de mediatizare de către Poliţie, acesta a fost dat. (…) Deci, aceasta a fost procedura. Beneficiarul, dacă într-o anumită perioadă nu se găseşte, atunci se trece la mediatizarea cazului", spunea reprezentantul DGASPC. Diana Marinela Caculea, care era instituţionalizată la un centru de tip familial din municipiul Târgovişte, are înălţimea de 1,63 metri, aproximativ 60 de kilograme, păr negru, lung, ochi căprui şi pe antebraţul drept are un tatuaj cu inscripţia "Cătălin".
Nu a fost pentru prima dată când Poliţia şi DGASPC Dâmboviţa au avut puncte de vedere diferite cu privire la mediatizarea cazurilor de copii dispăruţi, aflaţi în grija DGASPC Dâmboviţa.
În luna iunie a anului trecut, IPJ Dâmboviţa a dat publicităţii semnalmentele unui băiat de 15 ani, instituţionalizat într-un centru al DGASPC Dâmboviţa, care în urmă cu şase luni fugise dintr-un spital. Şi atunci poliţiştii au susţinut că nu au avut acordul DGASPC pentru mediatizarea cazului, în timp ce reprezentanţii DGASPC spuneau că acel acord există. La scurt timp de la mediatizarea cazului, copilul dispărut timp de o jumătate de an a revenit în centrul social în care era instituţionalizat.