Partea cea mai urâtă a acestei poveşti petrecute în anii 30 a fost dezvăluită abia recent de Linda Lewis, nora legendarei actriţe: copilul pe care Loretta Young şi Clark Gable l-au avut împreună a fost conceput într-un vagon de dormit, după ce legendarul actor a abuzat de colega sa mai tânără. Young a refuzat sistematic să lămurească misterul paternităţii fiicei sale pentru a o proteja, susţine familia.

În 1935 când l-a întâlnit pe Gable, Young, a cărei carieră cinematografică a început pe când avea doar patru ani, era una din cele mai promiţătoare tinere staruri de la Hollywood. Avea 22 de ani, strălucea iar educaţia catolică riguroasă în spiritual căreia fusese crescută, dar mai ales durerosul divorţ prin care trecuse la numai 18 ani o determinau să fie rezervată şi precaută în ceea ce priveşte flirtul cu colegii de platou. Cu 12 ani mai în vârstă, Gable a ştiut însă cum să intre în graţiile tinerei actriţe. Vreme de nouă săptămâni cât au durat filmările pentru Call of the Wild, într-o locaţie de lângă Mount Baker, totul a rămas însă la stadiul de flirt nevinovat, mai ales că Clark Gable era căsătorit iar Young era îngrozită de perspectiva Iadului în cazul unui păcat atât de grav.

În trenul care-i ducea înapoi spre Los Angeles, disperat că Young îi alunecă printre degete, Gable a făcut un pas decisiv: a intrat în compartimentul mai tinerei lui colege. O lună mai târziu, Young, speriată, ruşinată şi panicată, descoperea că este însărcinată.

A decis să nu scoată o vorbă despre cele întâmplate în tren. Ce a urmat este unul din cele mai lungi şi mai elaborate secrete ale Hollywoodului. Luni de ziel s-a autoexilat în Europa iar pe 6 noiembrie a născut o fetiţă despre venirea căreia pe lume Gable a fost informat printr-o telegramă: “La 8.15, ÎN ACEASTĂ DIMINEAŢĂ, S-A NĂSCUT O FETIŢĂ BLONDĂ. FRUMOASĂ, OCHI ALBAŞTRI”. Gable a ignorant informaţia şi şi-a văzut în continuare de viaţă şi carieră.

Puţină lume ştia de naşterea fetiţei astfel încât Loretta Young a putut să însceneze adopţia acesteia. Zeci de ani a respins toate specualaţiile referitoare la parternitatea lui Judy care s-a lămurit abia în 2000, după moartea actriţei, odată cu publicarea memoriilor acesteia.

Cât despre viol, Young nu a scos niciun cuvânt până în 1998 când i s-a confesat nurorii sale, Linda Lewis, care a vorbit în premieră despre asta într-un interviu acordat scriitoarei Anne Helen Petersen. Young a realizat că a fost victima unui viol abia în momentul în care la emisiunea Larry King Live a fost prezentat un caz de “date rape” (întâlnire amoroasă în care raportul sexual are loc cu forţa). “Exact asta s-a întâmplat între mine şi Clark”, i s-a confesat Young nurorii sale.

Young, care a primit un Oscar în 1948 pentru prestaţia din  The Farmer's Daughter, şi-a refăcut viaţa la scurt timp după acest episod dramatic din viaţa sa. În 1940 s-a căsătorit cu omul de afaceri Tom Lewis cu care a avut doi fii. Judy a aflat abia în 1966 adevărul despre tatăl său. În memoriile publicate în1994, Judy Lewis, la rândul său o actriţă cu o oarecare notorietate, descria în detaliu relaţia dificilă pe care a avut cu mama sa: “A fost cumplit pentru mine, în copilărie, să nu fiu acceptată sau recunoscută de propria mamă, care nici în ziua de astăzi nu doreşte să recunoască public că sunt fiica ei biologic”. Se spune că, după publicarea memoriilor cu pricina, Young nu a mai vorbit trei ani cu fiica sa.

Gable şi Young au jucat din nou împreună în 1950, în Key to the City. Apropiaţii săi susţin că ar fi întâlnit-o de mai multe ori pe Judy dar că nu a ştiut niciodată că este fiica sa. Gable a murit în 1960, în urma unui atac de cord, iar Judy Lewis în 2011, la vârsta de 76 de ani.

“Este foarte dificil să fii depozitarul unor asemenea teribile secrete de familie. E şi mai greu să vorbeşti despre ele când nici unul din cei implicaţi nu mai sunt în viaţă. Sunt acuzaţii foarte grave care nu mai pot fi elucidate. Asta nu înseamnă că povestea nu trebuie spusă”, a mai declarat nora lui Young, Linda Lewis, care spune că a făcut aceste dezvăluiri la îndemnul soţului său, Chris Lewis.