Pentru că a purta o ținută adecvată la o nuntă înseamnă respect față de ceilalți, dar și față de propria persoană, iată cele mai des întâlnite greșeli vestimentare ale bărbaților și cum pot fi prevenite.

Costumul, prea mare sau prea mic

Una dintre cele mai comune și, totodată, deranjante din punct de vedere vizual gafe în ținută este dimensiunea costumului, care este fie supradimensionat, fie prea mic. În acest sens, există niște reguli estetice clare: umerii sacoului trebuie să fie în linie cu umerii purtătorului; ca lungime, sacoul trebuie să cadă pe fesieri dacă ești mai înalt, ori până la jumătatea fesierilor dacă ești scund; lungimea mânecii trebuie corelată cu cea a cămășii – în cazul în care cămașa ajunge până la baza palmei, sacoul trebuie să cadă până la unul sau chiar două degete mai sus de încheietură.

Materiale proaste și foarte proaste

Scapă de costumele din plastic! În loc de materiale sintetice precum poliester, optează pentru o ținută din lână, bumbac sau in. Vei plăti mai mult, dar nu vei mai arăta ca și cum ai fost tras într-un sac din rafie.

Cămașa cu mânecă scurtă

Scoate definitiv din garderobă cămașa cu mânecă scurtă! Nu este adecvată în ținuta de zi cu zi și cu atât mai puțin la nuntă, deci într-un cadru elegant. Optează mai degrabă pentru o cămașă cu mânecă lungă, din material natural. Cămășile casual, cu imprimeuri, nu inspiră extravaganță la un eveniment festiv, ci infantilism, prost gust și lipsă de respect față de gazde. Și nu uita, chiar și pe ringul de dans, cămașa trebuie să fie mereu băgată în pantaloni!

Atenție la încălțăminte!

La o nuntă sau la un botez, evită pantofii casual, din piele întoarsă! De pantofi sport nici nu mai punem problema… O pereche de pantofi Oxford, clasici, din piele, reprezintă o variantă mult mai inspirată.

Accesorizare neadecvată

Cureaua se asortează întotdeauna cu încălțămintea, deci la o pereche de pantofi negri Oxford, vei folosi o curea de aceeași culoare, niciodată maro sau roșie. Pentru că nu ești femeie, nu-ți lăsa glezna descoperită! Ciorapii se asortează cu pantalonul, nu cu încălțămintea, iar lungimea lor trebuie să fie până la gambă.

În cazul în care porți butoni, renunță la ceas.

Nu purta papioane colorate și nu-ți cumpăra cravată și batistă la set, pentru că aspectul tău va arăta foarte kitschos. Optează pentru o batistă din bumbac sau mătase, asortată fie cu cămașa, fie discret, cu cravata.

 

Eleganța masculină, din nou la mare preț

În România, bărbații pun din ce în ce mai mult preț pe felul în care arată. Astfel, au ajuns să dea mai mulți bani pe haine decât femeile, potrivit unui studiu realizat în vara acestui an. Bărbații români cheltuie pe haine peste un miliard de euro, iar creșterea pieței din 2018 față de cea din 2017 a fost de 10,5%.

Te-ar putea interesa și: