Numărul firmelor cu investitori străini din țara noastră s-a majorat. Nicolae Ciucă: „România rămâne o destinație atractivă”

Sursa foto: Gov.ro

Nicolae Ciucă susține că România rămâne o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor. De asemenea, prim-ministrul a mai spus că economia țării noastre oferă noi oportunităţi pentru antreprenori

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a postat pe pagina de Facebook oficială a Guvernului un mesaj referitor la antreprenorii români din țara noastră. Șeful Guvernului a precizat că, de la începutul anului 2022, numărul firmelor cu capital străin au crescut cu 30% față de anul trecut. Acest lucru sugerează cu Executivul României a reușit, prin măsuri guvernamentale, să compenseze efectele generate de războiul din Ucraina.„România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor. Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit şi de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene”, a mai adăugat Ciucă.De asemenea, prim-ministrul a făcut referire la datele Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului. Acestea au arătat că cel mai mare număr de societăţi cu participare străină aparţine investitorilor italieni. În același timp,  cea mai mare valoare a capitalului aparține firmelor olandeze. Cele două țari sunt, în mod tradiţional, în topul celor mai importanţi parteneri economici ai țării noastre.

Consecințele firmelor cu capital străin din România

Liderul PNL a mai adăugat că dinamica investiţiilor cu capital străin au arătat încă un aspect important pentru România. Este vorba de orientarea către activităţi din sectoare profesionale, administrative, ştiinţifice, tehnice şi telecomunicaţii.

„Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme şi investiţii asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin Programul de guvernare. Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, aşa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a concluzionat Nicolae Ciucă postarea de pe rețeaua de socializare.

În ciuda faptului că firmele din Olanda sunt cele care au obținut cel mai mare capital în România, guvernul olandez se opune aderării României la Spațiul Schengen. Țara noastră îndeplinește criteriile pentru aderarea de 11 ani. Cu toate acestea, prim-ministrul rămâne optimist și consideră că intrarea țării noastre în Schengen se va produce în cele din urmă. O nouă ședință privind acest aspect va fi organizată de Consiliul Uniunii Europene pe 9 noiembrie.