Evenimentul Zilei > Actualitate > Număr record de infectări după congresul PNL. Șefa DSP București face noi dezvăluiri
Număr record de infectări după congresul PNL. Șefa DSP București face noi dezvăluiri

Număr record de infectări după congresul PNL. Șefa DSP București face noi dezvăluiri

Șefa Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a transmis că au explodat cazurile de COVID-19 după congresul PNL. Aceasta a declarat că s-au făcut mai multe teste COVID după ce a intrat în vigoare obligativitatea certificatului verde.

Șefa Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a declarat, marți, după audierea în comisiile parlamentare, cazurile de COVID-19 au crescut. Motivul pentru care capitala a atins un număr record de infectări a fost impunerea certificatului verde, iar cetățenii care nu au trecut prin boală sau nu au fost vaccinați, au fost nevoiți să se testeze.

Șefa DSP a rugat oamenii fie cât mai atenți și respecte regulile improtriva COVID-19 după ce s-a demonstrat valul 4 este mult mai contagios și mai dificil. Aceasta a mai declarat luni au fost raportate circa 1.400 de cazuri din urmă.

„Tocmai de aceea rata de incidență se calculează pentru 3 zile în urmă, pentru a avea timpul necesar să alocăm probele pozitive”, a adăugat Oana Nicolescu.

Șefa DSP este nemulțumită de numărul redus al personalului

„Raportarea cazurilor pozitive depinde de fiecare laborator. Ei introduc toate probele. Azi există posibilitatea un laborator să încarce 3 probe care au fost recoltate în 17.09. Dacă ne uităm în săptămâna respectivă s-a realizat un număr foarte mare de teste. Alocarea cazurilor înseamnă să sunăm fiecare pozitiv și să demarăm ancheta. Dacă într-o zi avem 2000 de pozitivi, trebui să sunăm 6000 de persoane, pentru că sunt cel puțîn doi contacți direcți pentru fiecare caz. Capacitatea la nivelul DSP nu ne permite în timp real să facem acest lucru”, a spus Oana Nicolescu.

„Ne-am pregătit foarte bine, dar în momentul în care am un anumit spațiu, pentru a respecta regulile de distanțare într-un anumit spațiu știu că îmi întră 100 de persoane. Am cerut tuturor instituțiilor și deconcertatelor un spațiu adecvat”, a declarat aceasta.

Oana Niculescu anunță schimbări

Șefa DSP a declarat se vor face câteva schimbări, iar în weekend-ul următor DSP București își va schimba locația cu un spatiu mult mai mare și mai ofertant. Oana Nicolescu a mai anunțat la nivelul Ambulanței București-Ilfov există „un număr extraordinar de mare” de cereri testări, care așteaptă de peste 30 de ore.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: