Prima plajă pentru naturiștii din Muchen a fost amenajată în 1920, iar din 1960 se practică nudismul și pe pajiștea Schönfeld, pe malul râului Eisbach din Englischer Garten, unul dintre cele mai mari parcuri din Europa.

Acum, rezidenții din Munchen pot face plajă complet dezbrăcați și în alte șase spații concepute pentru ei.

”De fiecare dată când vremea e potrivită pentru plajă, persoane de toate vârstele și mărimile ies în parc în costumul lui Adam. Este considerată drept o escapadă perfectă, iar astmosfera este mereu relaxată.”, scrie Atlantic Cities. ”Aici se simte o tendință puternică de a abandona presiunea orașului și de a te întoarce la natură”, mai scriu cei de la Atlantic Cities.

”În Germania faptul că stai dezbrăcat în public nu este un motiv de rușinare pentru germani, parcul este numit Grădina Engleză din cauza pomilor de aici, nu ca o ironie la adresa britanicilor, un popor mai pudic.”

Mişcarea naturistă s-a născut la începutul anilor 1900 şi şi-a câştigat adepţi atât în Germania, cât şi în alte ţări.Născută ca formă de protest faţă de procesul masiv de industrializare şi urbanizare, specific celei de-a doua jumătătăţi a secolului al XIX-lea, mişcarea îndemna către reîntoarcerea la natură.