Evenimentul Zilei > EVZ Special > Nucleara vine de la Guvern! Atac dur la Poliția Română: „leneși, incapabili și aroganți”
Nucleara vine de la Guvern! Atac dur la Poliția Română: „leneși, incapabili și aroganți”

Nucleara vine de la Guvern! Atac dur la Poliția Română: „leneși, incapabili și aroganți”

Ministrul Economiei Nicolae Bădălău și-a pus polițiștii în cap. După ce a afirmat că aceștia sunt leneși și aroganți, a primit și replica.

UPDATE: Christian Ciocan îi dă replica lui Nicolae Bădălău. „În numele Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România şi Uniunii Naţionale a Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, structuri ale căror director de comunicare şi purtător de cuvânt sunt, vreau să transmit că am luat notă de declaraţiile domnului Niculae Bădălău, nu am discutat cu domnia sa, însă vizavi de cele declarate de domnia sa, fac următoarele precizări:

Domnul ministru Bădălău are dreptate, în sensul că atât timp cât poliţia a fost militară nu au existat problemele pe care le vedem astăzi. După ce poliţia a fost demilitarizată, respectiv condusă de un ministru numit politic, iată că au apărut aceste probleme. Practic chiar domnia sa spune acest lucru. Mai mult decât atât, afirmăm, ca profesionişti ai FSDPR şi UNMP, că ingerinţa politicului în activitatea poliţiei, sub orice formă, a dus la descurajarea poliţiştilor, la deprofesionalizarea acestora, la timorarea poliţiştilor, şi iată rezultatele. Am văzut declaraţia domniei sale.

Nu am să intru în detalii nici în general şi nici pe caz concret, pentru că aş putea să-i aduc la cunoştinţă un eveniment chiar petrecut în judeţul Giurgiu, unde unul dintre poliţiştii noştri a fost mutat de la postul de poliţie tocmai pentru că şi-a făcut datoria şi a aplicat legea, din păcate cel faţă de care a aplicat legea era chiar fiul unui primar.

N-o să intru în detalii pe acest caz şi, prin intermediu dumneavoastră, îi transmit domnului ministru invitaţia de a ne cunoaşte sistemul din interior, de a-l cunoaşte aşa cum este el, de la noi, profesioniştii în poliţie. Totodată, după ce, vreme de zeci de ani, am asistat la diferite agresiuni verbale, dar și fizice, îndreptate împotriva polițiștilor, începând de la bancurile cu milițieni, care au creat o anumită stare, sigur, poliția nu e miliție, dar după perioada lui `90, aduc în atenția doar cazul inspectorului general Popa Liviu, care i-a denumit pe polițiști bețivi și nenorociți, iată că de-a lungul timpului, am asistat la o verticalizare a agresiunilor verbale și fizice asupra polițiștilor, culminând, desigur, și cu această declarație pe care o privim cu regret, a dlui ministru Bădălău, care-i denumește pe polițiști hoți.

Polițiștii români fac parte din societatea românească, nu sunt denumiți prin lege hoți, ci funcționari publici cu statut special, investiții cu exercițiul autorității publice în scopul apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, iar, în plan privat, polițiștii români sunt oameni cu familii, copii și buni români”, arată Ciocan într-un comunicat.

Știre inițială.
Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, care este și preşedinte PSD Giurgiu, a lansat un atac extrem de dur la oamenii legii și le-a cerut „să-şi facă datoria, să nu mai fie leneşi, să nu mai fie aroganţi”.

În plus, senatorul a remarcat că polițiștii au făcut burtă și „încep să cred că pur şi simplu oamenii ăştia îşi iau salarii degeaba”.

Bădălău a făcut aceste afirmații la Giurgiu, la întâlnirea cu liderii social-democrați locali, inclusiv primarii din județ. Edilii s-au plâns că sunt localităţi în care nu mai există poliţist sau acesta este văzut la trei zile.

„Un primar din judeţul Giurgiu a spus că a văzut un singur poliţist, dar în rest rostul poliţistului de a şti care dau spargeri, care sunt violatori nu mai există, pentru că e o organizare proastă. Trebuie să revenim la vechea organizare sau la o organizare funcţională. Poliţiştii au început să devină unii cu burţi care nu răspund de nimic, ei ar trebui să răspundă de fiecare faptă antisocială, pentru aia îşi iau banii! Nu îşi iau banii să ne ia carnetele, să ne terorizeze cu nu ştiu ce, îşi iau banii să apere cetăţeanul, să ne apere copiii!”, a declarat Bădălău citat de Agerpres.

Ministrul a vorbit și despre reorganizarea poliției. „Aş reveni la posturile de poliţie din nou. Cred că ruralul, România nu e pregătită la un sistem de poliţie aşa cum este azi, nu funcţionăm aşa, cetăţeanul nu se mai simte apărat! Păi, noi nu plătim nişte hoţi care să stea cu alţii şi cu nişte incapabili, iertaţi-mi expresia dură! Îi judec doar pe siguranţa cetăţeanului, nu putem vedea pe străzi tot felul de bande care se bat, se atacă. Trebuie curăţat şi reorganizat sistemul”, a spus Bădălău.

Senatorul social democrat nu crede că decizia de a scoate poliția din zona militară a fost o ideea bună.
„Partea asta cu poliţia că noi am scos-o din zona militară şi am dus-o în partea civilă şi au sindicat şi au de toate le-a oferit o anumită largheţe, dar nu a mai funcţionat sistemul şi asta vedem astăzi cu ce se întâmplă în societate, cu copii morţi. Trebuie o altă formă de organizare şi de promovare”, a conchis Nicolae Bădălău.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: