Evenimentul Zilei > Politica > „Nu o faci decât acasă, cu proasta ta”. Un nume greu din PSD a fost umilit la TV!
„Nu o faci decât acasă, cu proasta ta”. Un nume greu din PSD a fost umilit la TV!

„Nu o faci decât acasă, cu proasta ta”. Un nume greu din PSD a fost umilit la TV!

Episodul în urma căruia unul dintre cei mai cunoscuţi deputaţi ai PSD, Cătălin Rădulescu, a fost amendat de un poliţist, a atras o reacţie din partea lui Radu Banciu.

În ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, situația lui Cătălin Rădulescu (n.r. – poreclit de presă Mitralieră) a atras numeroase ironii şi critici.

Social-democratul a fost amendat pentru că nu purta mască într-un spațiu comercial, dar și pentru că a tulburat liniștea publică, jignindu-l pe poliţist.

Referitor la cele semnalate, Radu Banciu i-a transmis un mesaj lui Cătălin Rădulescu, mai ales că şi jurnalistul a fost amendat nu cu mult timp în urmă de un poliţist.

„Am înțeles că l-a amendat polițistul. N-am mai apucat să îi spun domnului Mitralieră – să știți că domnii milițieni, ca să nu îi facem tovarăși din capul locului, sunt foarte sensibili la atacurile acestea de tipul, «băi, analfabetule».

Eu, de exemplu, nu l-am făcut pe al meu așa. Sigur, după aia l-am înjurat la televizor, l-am făcut albie de porci aici, dar nu se poate spune că era vorba de el, că eu nu i-am dat numele la TV.

Nu pot fi atacat. Am vorbit, într-adevăr, foarte urât și pe bună dreptate de el la televizor, dar eu nu m-am certat cu el live.

Domnul Mitralieră s-a dus și l-a făcut analfabet. Asta nu îi place polițistului, milițianului, cum vrei să îi spui – el știe lucrurile acestea, toată viața trăiește cu ele, se simte într-o inferioritate permanentă.

Chiar și față de o nutrie se simte inferior, dar nu trebuie să îi amintim asta pentru că atunci, sigur, amenda crește.

El are paloșul acela în mână, cu care ne poate reteza capul”, a declarat Radu Banciu la B1 Tv.

Rememorând episodul în care şi el a fost amendat când se întorcea de la B1 Tv, în timpul stării de urgență, realizatorul tv a continuat:

„Deci, domnu Mitralieră, eu nu sunt un exemplu la scara asta, că eu nu fac politică, eu am aici publicul meu, am aici masa mea, e o miză mică.

Dumneavoastră, care aveți alte îndatoriri, trebuia să vă comportați ca un politician acolo, pentru că și dumneavoastră, și tovarășul milițian reprezentați tot autoritățile.

Asta că îl faci analfabet pe ăla, când ție ți se spune Mitralieră, nu știu dacă e ok. Lăsați-ne pe noi, aici, ca jurnaliști, să ne exprimăm frustrările, că suntem cinstiți, corecți, de asta să fiți sigur.

În rest, nu contează cine ne judecă. La dumneavoastră însă e altfel – tot partidul este tras în jos de o asemenea ieșire nevricoasă.

Asta nu poți să o faci decât acasă cu proasta ta, în codru cu proasta altuia, dar nu o faci pe stradă cu reprezentantul legii.

Am martori, în condițiile astea eu nu mi-am insultat polițaiul, am respectat regulile amândoi, el se dădea tot timpul la o parte când dădeam să deschid geamul, îi arătam că aveam documentele la mine și m-a înțărcat după aia, când a ajuns la circă.

Probabil, șeful lui i-a zis, bă, dobitocule, păi, dar tu îi dai 2.000 lu` ăsta? Eu, ce te-am învățat, bă, dă-i 10.000!”

În apărarea lui, Rădulescu a arătat că nu a purtat mască în deoarece șnururile de prindere s-au rupt și nu o mai putea folosi.

Deputatul consideră că sancțiunea i-ar fi fost acordată din motive de natură politică, pentru că nu a votat legea carantinării și izolării.

„Deși era motivată nepurtarea măștii (prin ruperea ei), și până la urmă, înțeleg că mi s-a dat o amendă, care e până la urmă problema.

Aaa, că nu am votat această mizerie de lege a carantinării? Și mă urmăriți acum ca pe vremea comuniștilor când erau urmăriți oponenții sistemului?

Păi știți ce, atunci e dreptul meu constituțional de a mă mișca liber și de a mă exprima.

Și eu, de astăzi încolo nu voi mai purta masca niciunde!”, a arătat social-democratul pe Facebook.

explicaţie foto: Rădulescu alături de fostul lider al PSD, Victor Ponta, în prezent liderul formaţiunii Pro România.

sursa: b1.ro