Evenimentul Zilei > Monden > O domnișoară de onoare s-a teleportat la nunta celei mai bune prietene. FOTO
O domnișoară de onoare s-a teleportat la nunta celei mai bune prietene. FOTO

O domnișoară de onoare s-a teleportat la nunta celei mai bune prietene. FOTO

Platforma Zoom e posibil să aibă o nouă concurență. O domnișoară de onoare și-a ținut discursul de nuntă din Londra, prin intermediul hologramei, după ce restricțiile de călătorie au împiedicat-o să participe la nunta prietenei sale din Canada, relatează Daily Mail.

O domnișoară de onoare s-a teleportat la nunta celei mai bune prietene

Asemenea Prințesei Leia din Star Wars, domnișoara de onoare Sarah Redington a fost teleportată în ținută de nuntă, cu un pahar de șampanie în mână, în direct din Londra în Canada. Redington a participat „virtual” la nunta celei mai bune prietene a ei, Brittany Smith, cate s-a căsătorit cu Jeffrey Gallant la Kurtz Orchards din Niagara-on-the-Lake, Ontario, luna trecută.

Proiecția ei uimitor de realistă a fost surprinsă în imaginile video transmise înainte de difuzarea unui scurt mesaj. Într-o străfulgerare de lumină, ca și cum ar fi fost teleportată, domnișoara de onoare a uimit pe toți cu „prezența” sa la nuntă. Costurile pe care le-a implicat holograma au rămas încă neclare.

S-au simțit ca în Star Trek. „Nu știu cum mi-a venit ideea unei holograme”

Cuplul își stabilise inițial data nunții pentru 29 mai 2021, dar din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, au amânat evenimentul pentru data de 14 august. Cu toate acestea, mirele, pe nume Gallant, a găsit o modalitate inedită pentru a-și surprinde mireasa.

„Nu știu cum mi-a venit în minte ideea unei holograme, dar mulți dintre noi știu că această tehnologie există”, a declarat mirele pentru New York Times. „Mătușile mele mi-au spus că s-au simțit ca în Star Trek”.

Redington – care a fost văzută apărând în fața unui ecran verde în Londra – a ținut atât un toast, pe care l-a preînregistrat, cât și o discuție live cu cea mai bună prietenă a ei.

Teleportarea oamenilor de oriunde din lume prin intermediul internetului

Cascadoria a fost posibilă datorită ARHT Media, o companie holografică cu sediul în Toronto, care lucrează de obicei pentru a teleporta prezentatori și celebrități la evenimente. Firma spune că poate teleporta persoane, simultan, „de oriunde, în orice loc din lume, prin intermediul internetului”.

„Captezi oameni într-o parte a lumii, îi teleportezi oriunde în altă parte în lume, unde pot avea interacțiuni bidirecționale în timp real, cu o latență foarte mică”, a declarat Larry O’Reilly, CEO la ARHT Media, pentru CBC.

ARHT Media a difuzat anterior o proiecție cu fizicianul Stephen Hawking în fața unui public din Hong Kong, care a discutat despre cariera sa și a răspuns la întrebări despre posibilitatea existenței vieții pe alte planete.

Hologramele reprezintă una dintre cele mai complexe manipulări ale luminii – ele permit stocarea și reproducerea în 3D a tuturor informațiilor transportate de lumină. O fotografie tipică, bazată pe o lentilă, codifică luminozitatea fiecărei unde luminoase, ceea ce înseamnă că o fotografie poate reproduce fidel culorile unei scene, dar, în cele din urmă, produce o imagine plată. În schimb, o hologramă codifică atât luminozitatea, cât și faza fiecărei unde luminoase pentru a oferi o reprezentare mai fidelă a paralaxei și a profunzimii unei scene.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: