Fără să primească vreun ordin de undeva, preoții din județ au decis să scoată din biserici tablourile cu PS.Corneliu Episcopul Hușilor, semn că nu-l mai doresc în fruntea lor și vor măsuri dure împotriva acestuia, scrie Vremea Nouă.

În ultimii opt ani de domnie ai lui Corneliu Bârlădeanu, în fruntea Episcopiei Husilor, peste 3 miliarde de lei vechi au fost plătiți de preoții vasluieni numai pe tablourile care-l prezintă pe episcop drept reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, fiecare preot a fost obligat să pună tablouri în biserici în locul destinat înaltului prelat al BOR. Preoții se simt protejați de Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a recunoscut vina lui Onilă(n.a. numele de mirean al Episcopului de Huși) și pagubele de imagine produse Bisericii. „Propunerile Comisiei pentru statut și regulamente de completare și explicitare a prevederilor actuale statutare și regulamentare (în cazul lui Corneliu Onilș, n.r.) vor fi prezentate spre analiză și aprobare Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în zilele de 17 si 18 august 2017, date pentru care a fost deja convocat si Sinodul Permanent, scrie presa locală.

http://evz.ro/sexgate-episcopul-husilor-video.html

Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu este în mijlocul unui scandal fără precedent în cadrul BOR, după ce presa tabloidă a publicat pe 14 iulie un filmuleț cu imaginea blurată unde apare doi bărbați care întrețin relații sexuale. Unul dintre aceștia era chiar Corneliu Bârlădeanu. De asemenea, trei preoți au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA fiindcă au încercat să îl șantajeze pe episcopul Hușilor cu filmulețul compromițător.

Imaginile ar fi fost folosite de arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Huşilor, şi de preoţii Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, şi Răzvan Bumbu, de la Parohia Văleni, pentru a-l şantaja pe Bârlădeanu.”În ziua de 14 iulie 2017, s-a întrunit la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor”, se arată în textul comunicatului de presă al Episcopiei Moldovei și Bucovinei.

După moartea Episcopului Ioachim, pe 18 iunie 2009, ierarhii Sfântului Sinod l-au ales pe Corneliu Bârlădeanul ca Episcop al Huşilor. Slujba de întronizare a PS Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, a fost oficiată de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în data de 29 iunie 2009, de hramul Catedralei Episcopale ”Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, în prezenţa unui sobor impresionant de ierarhi, preoţi şi credincioşi.

http://evz.ro/fete-preotesti-negocieri-lumesti-functii-mercedesuri.html

http://evz.ro/bor-reactie-scandal-sexual.html

http://evz.ro/episcop-husi-judecat-mitropolia-moldovei.html

http://evz.ro/bor-episcopul-husi-biserica.html

http://evz.ro/calinescu-scandal-sexual-bor.html