Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, ultima lovitură înainte de excluderea din PNL: „Când vulpea nu ajunge la struguri, zice că sunt acri”
Ludovic Orban, ultima lovitură înainte de excluderea din PNL: „Când vulpea nu ajunge la struguri, zice că sunt acri”

Ludovic Orban, ultima lovitură înainte de excluderea din PNL: „Când vulpea nu ajunge la struguri, zice că sunt acri”

Vicepreședintele PNL, deputatul Florin Roman, spune că Ludovic Orban va fi exclus din partid în urma „atacului grobian la adresa președintelui României și a liderilor PNL”.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat că va merge vineri „la reuniunea Biroului Executiv ca să cer demisia lui Cîțu și a conducerii”. Atacurile sale au venit în cascadă.

Politica pumnului în gură

„Atacul grobian al fostului președinte al PNL, Ludovic Orban la adresa președintelui României și a liderilor PNL, nu poate avea decât un deznodământ statutar: excluderea din partid a lui Ludovic Orban. Spunea domnia sa, in urma cu 4 ani, când a fost ales președinte al PNL, ca “cine nu respecta statutul partidului, nu va respecta nici membri PNL”.

Este valabil și pentru domnia sa, care timp de 4 luni a adus jigniri zi de zi liberalilor. Pierderea alegerilor interne nu a însemnat oprirea atacurilor, ci întețirea lor. Dl Orban ii place PNL doar dacă îl conduce el. Altfel, pentru domnia sa, PNL a devenit nefrecventabil. In mod similar a funcționat relația cu președintele Klaus Iohannis.

Au fost elogii la adresa președintelui din partea domnului Orban, cât timp l-a numit premier. A devenit brusc un dușman, pentru ultimul dinozaur al politicienilor vechi, cum este dl Orban, când președintele nu l-a mai desemnat premier. Istoria cameleonismului politic practicat de dl Orban se repeta și in cazul PSD. A fost bun PSD pentru dl Orban când a fost votat de PSD in funcția de premier. Acum, ca nu mai este el marele negociator, PSD nu e bun, zice Orban.

Ce nu spune dl Orban este ca la ședința biroului permanent al PNL, dl Orban a primit doua întrebări punctuale: Va reîntoarceți in PNL cu parlamentarii plecați pentru a încerca refacerea coaliției? A doua întrebare a fost dacă se dezice de anunțul ca face campanie pentru suspendarea președintelui, alături de AUR? Iar “Bravul” domn Orban a tăcut. Nu-i așa domnule Orban ca vulpea când nu ajunge la struguri zice ca sunt acri? La revedere, drum bun!”, arată Florin Roman.

Orban va fi exclus din partid pentru atacuri la Iohannis și la liderii PNL

La ședința Biroului Politic Național al PNL de luni de la Vila Lac, șeful liberalilor, Florin Cîțu l-a amenințat pe Ludovic Orban că va propune în prima ședință excluderea lui, inclusiv pentru declarațiile făcute la adresa președintelui Iohannis”, au explicat participanți la discuții.

La sfârșitul lunii trecute, Orban a demisionat din grupul parlamentar al PNL, dar nu și din partid și a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis și a președintelui liberal Florin Cîțu.

„Conducerea PNL trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf” și „PNL să se întoarcă cu faţa la cetăţean şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni (n.red. – Klaus Iohannis)”, a afirmat Ludovic Orban, inflamând spiritele.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.